Η Ταϊβανέζικη ιστοσελίδα Commercial Times αναφέρει πως η Apple ανέστειλε προσωρινά τη κατασκευή του iPhone 8 Plus στο εργοστάσιο της Wistron, που βρίσκεται κοντά στη πόλη Kunshan, στην ανατολική επαρχία Sunzhou, στη Κίνα.

Ο λόγος είναι ότι η Wistron, χρησιμοποιούσε αδιαβροχοποιημένα εξαρτήματα από μη-πιστοποιημένο προμηθευτή. Ο κατασκευαστής επέλεξε να απαντήσει στην αναφορά της ιστοσελίδας λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Ταϊβάν, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό αλλά και αρνούμενη να προχωρήσει σε διευκρινιστικά σχόλια.

Η αξία της μετοχής της Wistron υποχώρησε κατά 5% με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Ταϊβάν την ερχόμενη μέρα αλλά κατάφερε να επανέλθει και να ισορροπήσει στα $0,91, υποχωρώντας μόλις κατά $0,015. Αν και η Wistron απέρριψε τον ισχυρισμό της Ταϊβανέζικης ιστοσελίδας λέγοντας πως η αναφορά δεν έχει βάση, εντούτοις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι τιμώρησε διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της Apple.

Το εργοστάσιο πάντως της Wistron στη πόλη Kunshan, αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος του συνόλου της παραγωγής του iPhone 8 Plus, αφού πάνω από το 80% της παραγωγής έχει αναλάβει η Foxconn Electronics σε διάφορα εργοστάσιά της στη Κίνα. Η Wistron είναι όμως βασικός συνεργάτης της Apple για την αγορά της Ινδίας.

GSMArena
PatentlyApple

  • Haha 1