Η σημερινή ημέρα ανήκει στην Apple αφού στις 8.00μμ ξεκινάει η παρουσίαση της εταιρείας στα πλαίσια του συνεδρίου WWDC που απευθύνεται σε προγραμματιστές εφαρμογών iOS, OS X και όχι μόνο. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σας προσκαλούμε σε μια ζωντανή συζήτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης όπου θα αναμεταδίδουμε όλες τις ανακοινώσεις αλλά και φωτογραφίες που δημοσιεύουν διάφορες ιστοσελίδες οι οποίες βρίσκονται μέσα στο συνεδριακό χώρο.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική αναβάθμιση σε όλες τις σειρές φορητών υπολογιστών MacBook Pro και Air τα οποία θα περάσουν στην εποχή Ivy Bridge της Intel με αυξημένες επιδόσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε για πρώτη φορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Retina του iPad 3 σε κάποιο από τα νέα μοντέλα η οποία υπόσχεται την μεγαλύτερη ανάλυση που έχουμε δει ποτέ σε φορητό υπολογιστή.

 

Παραδοσιακά η Apple θα παρουσιάσει το iOS 6.0, την επόμενη έκδοση της πλατφόρμας που "τροφοδοτεί" το iPhone, iPod Touch και iPad. Η Apple αναμένεται να διακόψει την πολύχρονη συνεργασία με τη Google στην εφαρμογή των χαρτών και να την αντικαταστήσει με δική της, δίνοντας έμφαση στην τρισδιάστατη απεικόνιση.

 

Επίσης φήμες αναφέρουν ότι το iOS 6.0 θα φέρει το Siri του iPhone 4s και στο νέο iPad αλλά και μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Facebook στην πλατφόρμα, όπως έγινε με το Twitter στο iOS 5.0.

 

Σχετικά με την έκδοση Mountain Lion του OS X, αν και η ίδια η Apple έχει δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του καλοκαιριού, δεν αποκλείεται να μάθουμε σήμερα περισσότερα για την τελική ημερομηνία διάθεσης στην αγορά.

 

Ο ζωντανός σχολιασμός της παρουσίασης με όλες τις ανακοινώσεις και τις φωτογραφίες μέσα από τον συνεδριακό χώρο θα ξεκινήσει 10 λεπτά πριν τις 8.00μμ και μπορείτε να την δείτε από τον παρακάτω link. Για μια ακόμη χρονιά, η Apple δε θα μεταδώσει ζωντανά την παρουσίαση.

 

Link.png Site: Liveblog : WWDC 2012