Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας MacDailyNews, η Apple, στα πλαίσια του WWDC 2016, σκοπεύει να ανακοινώσει τον ερχομό του iMessage στο Android, με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση των χρηστών από τη μία πλατφόρμα στην άλλη.

Φαίνεται ότι η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί μέσω αυτής της οδού να "ανοίξει" το οικοσύστημα των εφαρμογών της, τακτική την οποία η Google εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό με επιτυχία, προκειμένου το λογισμικό της να εγκατασταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές, αυξάνοντας φυσικά και τη δημοτικότητα της.

 

Η πλατφόρμα iMessage είναι (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) συμβατή μόνο με τα OS X/iOS συστήματα της Apple, γεγονός το οποίο περιορίζει σημαντικά την εξάπλωση της, τη στιγμή που τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα (WhatsApp, Viber, Facebook Messenger κα.) είναι διαπλατφορμικά και διεκδικούν ένα τεράστιο μερίδιο στην αγορά των "instant messengers".

 

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία της Allo, μίας εφαρμογής ανταλλαγής στιγμιαίων μηνυμάτων για iOS και Android συσκευές, η οποία χρησιμοποιεί τους αριθμούς τηλεφώνου της εκάστοτε συσκευής για να εντοπίσει κοινούς χρηστές και επιτρέπει την χρήση stickers, εικονιδίων emoji, ενσωματώνει Smart Replies (μαθαίνει πως να απαντά σε μηνύματα και εικόνες), παιχνιδιών αλλά και "end-to-end" κρυπτογράφηση.

 

H Apple, από την άλλη, έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τρεις αποκλειστικές εφαρμογές για Android (Apple Music, Move to iOS και Beats Pill) και ποντάρει στην απλότητα και την ασφάλεια που παρέχει η πλατφόρμα iMessage.

 


Link.png Site: MacRumors