Εκτός από το iPhone SE, η Apple προχωρά στην ανανέωση και του iPad Air, ενός από τα πιο δημοφιλή tablet της αγοράς.

Το νέο iPad Air έρχεται στις 18 Μαρτίου αρχικά σε 5 χρώματα και με τιμή $599 (για το μοντέλο των 64GB) υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Για το πρώτο, η Apple κάνει την έκπληξη αφού για πρώτη φορά ενσωματώνει στη σειρά το M1 chipset, το ίδιο που βλέπουμε στο iPad Pro αλλά και στους Mac υπολογιστές της εταιρείας, υποσχόμενη έως 60% καλύτερες επιδόσεις από τον Α14 που είδαμε στην προηγούμενη γενιά το 2020.

image.png.c83ea3eebfb4c68c2abce1f840f58020.png

Η οθόνη των 10,9 ιντσών είναι φέτος μεγαλύτερη (9,7" στο 2020 μοντέλο) υποστηρίζει HDR και έχει μέγιστη φωτεινότητα 500 nits όμως σε αντίθεση με τα πιο ακριβά tablet της εταιρείας, δεν υποστηρίζει γρήγορο ρυθμό ανανέωσης ή αλλιώς, ProMotion. Οι φωτογραφικές ικανότητες της συσκευής στηρίζονται σε δύο αισθητήρες των 12MP, ο ένας στο εμπρόσθιο και ο άλλος στο πίσω μέρος του νέου iPad Air. Η εμπρόσθια κάμερα είναι υπερευρυγώνια κάνοντάς την κατάλληλη για βιντεοκλήσεις ενώ με την πίσω μέρος ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει και εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση.

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε την παρουσία στερεοφωνικών ηχείων και για πρώτη φορά, υποστήριξη 5G Sub6 (όπως και στο iPad mini 6ης γενιάς), με την Apple να υπόσχεται αναβαθμίσεις του iPad OS «για πολλά χρόνια». Υποστηρίζει τη δεύτερη γενιά του Apple Pencil ενώ μπορεί να συνδεθεί με το Magic Keyboard για την μετατροπή του σε υβριδικό laptop. Ο σχεδιασμός παραμένει ίδιος, με τη χρήση αλουμινίου στο μεγαλύτερο μέρος της συσκευής, πλήρως ανακυκλώσιμο. 

Όπως αναφέραμε, το iPad Air κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου με τιμή $599 για το μοντέλο των 64GB ενώ θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 256GB.

  • Like 2