Όταν η Apple παρουσίασε το Face ID, στα “αποκαλυπτήρια” του iPhone X, υποστήριξε πως το σύστημα δεν μπορεί να ξεγελασθεί ακόμη κι αν κανείς επιστρατεύσει ένα εξαιρετικά ακριβές προσωπείο, όπως αυτά που κατασκευάζονται στο Χόλιγουντ.

Τώρα, ωστόσο, ερευνητές από την εταιρεία Bkav ισχυρίζονται πως κατάφεραν να το παραπλανήσουν, με μία ειδικά κατασκευασμένη μάσκα.

 

Η μάσκα αυτή είχε σκοπό να παρακάμψει την τεχνολογία χαρτογράφησης του βάθους, που χρησιμοποιεί το σύστημα, και όχι να αντιγράφει πιστά τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη. Έτσι, το “δέρμα” της είναι χειροποίητο, ενώ το μοντέλο του προσώπου δημιουργήθηκε μέσω 3D εκτυπωτή. Άλλα τμήματά της, όπως τα μάτια, είναι δισδιάστατες εικόνες.

 

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα υλικά κόστισαν περίπου 150 δολάρια, ενώ χρειάστηκαν 5 ημέρες για να τα καταφέρουν. Πάντως, όπως συμπληρώνουν, όλη αυτή η δουλειά είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για να “ξεκλειδωθεί” το τηλέφωνο ενός συνηθισμένου μέσου χρήστη, βάζοντας στο στόχαστρο συσκευές πολιτικών, διασημοτήτων ή άλλων ατόμων, από τις οποίες θα υπάρχει υπολογίσιμο “κέρδος” αν παραβιασθούν

 

Link.png Site: Εngadget