Η κυκλοφορία του iOS 9.3 από την Apple, συνοδεύεται από bugs. Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, υπάρχει ένα bug που καθιστά μη λειτουργικά ορισμένα links στο Safari και σε άλλες εφαρμογές.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple εργάζεται για την αντιμετώπιση του bug, δηλώνοντας ότι γνωρίζει την ύπαρξή του και ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα αναβάθμιση για την επίλυση του προβλήματος.

 

Πρόκειται για ένα αρκετά ενοχλητικό bug, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει προσβάλλει μεγάλο αριθμό χρηστών του iOS. Επιπλέον, παρόλο που οι αναφορές για το συγκεκριμένο bug άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με την κυκλοφορία του iOS 9.3, παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού φαίνεται να το έχουν επίσης.

 

Σύμφωνα με τον developer Ben Collier, το πρόβλημα προκύπτει από τα Universal Links, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους developers να συσχετίζουν URLs με συγκεκριμένες εφαρμογές. Παραδείγματος χάρη, εάν ο χρήστης επιλέξει μια ιστορία που προέρχεται από τον Guardian, θα ανοίξει η εφαρμογή του Guardian.

 

Από ότι φαίνεται λοιπόν, ορισμένες εφαρμογές, όπως η εφαρμογή του Booking.com, συσχετίζονται με πολύ μεγάλο αριθμό από links, γεγονός που αποτελεί μεγάλο φόρτο για το iOS. Υπάρχουν ορισμένες προσωρινές λύσεις, όμως το συγκεκριμένο bug θα αντιμετωπιστεί εντελώς με την κυκλοφορία της αναβάθμισης λογισμικού από την Apple.

 

Link.png Site: TheVerge