Η θύρα USB-C του iPhone 15 και του iPhone 15 Pro και τα συνοδευτικά καλώδια φόρτισης θα διαθέτουν ένα τσιπ πιστοποίησης όπως το Lightning, περιορίζοντας ενδεχομένως τη λειτουργικότητά τους με αξεσουάρ που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple, σύμφωνα με μια φήμη που έκανε την εμφάνισή της στο Weibo και αναπαράγει το macrumors.

Η πληροφορία προέρχεται από χρήστη που ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός σε ολοκληρωμένα κυκλώματα με 25 χρόνια εμπειρίας που εργάζεται στους επεξεργαστές Pentium της Intel και ο οποίος αναφέρει ότι η Apple έχει αναπτύξει τη δική της παραλλαγή του USB-C για τη φετινή σειρά iPhone 15.

Οι διασυνδέσεις ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC) είναι τσιπ ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ συσκευών. Από την κυκλοφορία τους το 2012, οι θύρες και οι σύνδεσμοι Lightning με πιστοποίηση της κατασκευάστρια εταιρείας περιέχουν ένα μικρό ολοκληρωμένο κύκλωμα που επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των εξαρτημάτων που εμπλέκονται στη σύνδεση. Τα μη πιστοποιημένα με MFi καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών, για παράδειγμα, δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ, οδηγώντας συχνά σε προειδοποιήσεις ότι "Αυτό το εξάρτημα δεν υποστηρίζεται" στις συνδεδεμένες συσκευές Apple.

Το τσιπ ελέγχου γνησιότητας επιτρέπει στην Apple να ενθαρρύνει τους πελάτες να αγοράζουν γνήσια περιφερειακά iPhone και να λαμβάνει προμήθεια για τα πιστοποιημένα με MFi αξεσουάρ. Επιτρέπει επίσης στην Apple να αντιμετωπίσει τα πλαστά και δυνητικά επικίνδυνα αξεσουάρ για τις συσκευές της.

Η τελευταία φήμη φαίνεται να υποδηλώνει ότι η Apple έχει αναπτύξει ένα παρόμοιο προσαρμοσμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα για τις θύρες USB-C των iPhone 15 και iPhone 15 Pro, και πιθανώς για τα καλώδια φόρτισης. Εκτός από τη σειρά iPhone 15, το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμα προορίζεται προφανώς για νέα περιφερειακά με πιστοποίηση MFi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διασύνδεση USB-C που χρησιμοποιείται σήμερα από την Apple στο iPad 10ης γενιάς, το iPad mini, το iPad Air και το iPad Pro, δεν περιέχουν κάποιο τσιπ IC για την πιστοποίηση ταυτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο για τις θύρες αυτού του είδους που προσφέρει η εταιρεία.

Δεν είναι σαφές αν αυτή η προσθήκη θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα των νέων συσκευών, αλλά είναι πιθανό ότι η Apple θα μπορούσε να περιορίσει χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε καλώδια πιστοποιημένα από την Apple και το MFi.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η θύρα USB-C στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνει περιορισμένη σε ταχύτητες USB 2.0 - όπως και το Lightning. Μόνο τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα αποκτήσουν προφανώς μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης. Ως αποτέλεσμα, η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ Lightning και USB-C στα τυπικά μοντέλα iPhone 15 θα μπορούσε να είναι απλώς το φυσικό σχήμα του βύσματος.

Η αναφορά ίσως είναι αξιόπιστη, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα αντικατοπτρίζει ουσιαστικά τη διάκριση μεταξύ του iPad entry-level και του iPad Pro. Ενώ και τα δύο μοντέλα iPad διαθέτουν θύρα USB-C, το iPad 10ης γενιάς περιορίζεται σε ταχύτητες USB 2.0 έως 480 Mbps, ενώ το iPad Pro προσφέρει ταχύτητες Thunderbolt έως 40 Gbps.
 

  • Confused 1
  • Sad 2