Η φήμη ότι η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει οθόνες τεχνολογίας OLED στην επετειακή σειρά iPhone που θα παρουσιαστεί το 2017 κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, και θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν γινόταν πραγματικότητα.

Η μεγαλύτερη “απόδειξη” που είχαμε μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι η Apple δηλαδή πρόκειται να υϊοθετήσει την τεχνολογία OLED, αποτελούσε ενδεχομένως ένα σχόλιο που έκανε ο Πρόεδρος της Sharp (που όπως είναι γνωστό, βρίσκεται πια στα χέρια της συνεργάτιδας εταιρείας της Apple, Foxconn), Tai Jeng-wu.

 

Σήμερα ωστόσο, υπάρχουν εξελίξεις πάνω στο θέμα, με την επενδυτική φίρμα J.P. Morgam να εντοπίζει στοιχεία και αριθμούς σε μία τελευταία αναφορά της Apple, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα έγγραφα, η αναλυτές εντόπισαν την εντολή μίας παραγγελίας που η διάρκεια της εκτείνεται πέρα του ενός έτους και έχει συνολικό κόστος περίπου $4 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο προμήθειας οθονών OLED, που προορίζεται για την δέκατη επέτειο του iPhone του χρόνου.

 

Η Samsung θα μπορούσε να βρίσκεται από την πλευρά του προμηθευτή, αφού η κατασκευή οθονών OLED είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη και υψηλού κόστους διαδικασία που απαιτεί μεγάλη εμπειρία για να εκτελεστεί αποτελεσματικά. Είναι σχεδόν σίγουρο πάντως, πως αργά ή γρήγορα θα εμπλακεί και η Sharp στην προμήθεια οθονών τεχνολογίας OLED.

 

Πολλοί ωστόσο αναλυτές και ειδικοί στον κλάδο πιστεύουν ότι η Apple δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την σημερινή τεχνολογία LTPS και δικαίως, αφού είναι από τις καλύτερες τεχνολογίες οθονών LCD –αν δεν είναι η καλύτερη- στον κόσμο. Λέγεται, ότι το επετειακό iPhone πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, και πως μόνο ένα από αυτά αναμένεται να διαθέτει την οθόνη OLED των 5,5 ιντσών, που αναμένεται να είναι και κυρτή (οι άλλες δύο συσκευές εκτιμάται ότι θα διαθέτουν 4,7 ιντσών και 5,0 ιντσών αντίστοιχα οθόνες).

 

Link.png Site: GSMArena