Η Apple εξασφάλισε αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την οθόνη αφής multi-touch που έχει εφεύρει, κερδίζοντας έτσι ένα σημαντικό όπλο κατά των ανταγωνιστών του iPhone. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

 

Η πατέντα υπ' αριθμόν 7.479.949 απονέμεται στους «[Στιβ] Τζομπς και συνεργάτες» για τη μέθοδο «ανίχνευσης της επαφής ενός ή περισσότερων δακτύλων με την οθόνη αφής», αναφέρει ο δικτυακός τόπος του αμερικανικού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορίου.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πολυσέλιδο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει μια ποικιλία χειρισμών με τα δάχτυλα, όπως η μεγέθυνση, η περιστροφή και το ξεφύλλισμα φωτογραφιών και εγγράφων.

 

Το πλεονέκτημα των οθονών multi-touch, σε σχέση με τις παλαιότερες οθόνες αφής, είναι ότι αναγνωρίζουν χειρισμούς που γίνονται με δύο ή και περισσότερα δάχτυλα ταυτόχρονα. Επιτρέπουν επίσης την ταυτόχρονη χρήση της ίδιας συσκευής από δύο ή και περισσότερους χρήστες.

 

Η έκδοση της πατέντας προσδίδει μια μάλλον δυσοίωνη διάσταση στην προειδοποίηση που απηύθυνε στους ανταγωνιστές της Apple o Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για όσο διάστημα διαρκέσει η αναρρωτική άδεια που έχει λάβει ο Στιβ Τζομπς.

 

Ο Κουκ υποστήριξε ότι το iPhone είναι «χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό» και τόνισε ότι η Apple θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να εμποδίσει τις απομιμήσεις.

 

«Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα. Είμαστε έτοιμοι να συναγωνιστούμε οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά, δεν θα ανεχθούμε καμία κλοπή της πνευματικής μας ιδιοκτησίας και θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο έχουμε στη διάθεσή μας» δήλωσε ο Κουκ στις 21 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η έκδοση της πατέντας, παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της Apple.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ανταγωνιστές, ωστόσο οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κινητό τηλέφωνο με οθόνη multi-touch που παρουσίασε πρόσφατα η Palm.

 

Source.png Πηγή: in.gr