Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η Apple το πρώτο τρίμηνο του 2015 απήλαυσε την μερίδα του λέοντος όσον αφορά στα κέρδη από την βιομηχανία των smartphones. Το ποσοστό των κερδών της συνολικά στην αγορά; 92%.

Πέρυσι, η Apple κατείχε ποσοστό 65% των λειτουργικών εσόδων της βιομηχανίας των smartphones. Από άποψη πωλήσεων μονάδων, η Apple απολαμβάνει λιγότερο από το ένα πέμπτο των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, με την βιομηχανία κατασκευής smartphones παγκοσμίως να μετράει χίλιες εταιρείες από όλους τους τομείς.

 

Η Samsung, που έρχεται πίσω από την Apple, έχει το 15% των κερδών στην βιομηχανία των smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2015 με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να μην σημειώνουν σημαντικά κέρδη, να έχουν απώλειες ή τουλάχιστον να τις ισοφαρίζουν. Οι υψηλότερες τιμές, είναι ο λόγος που η Apple κυριαρχεί στον συγκεκριμένο τομέα, απολαμβάνοντας ασύλληπτα για άλλες εταιρείες κέρδη. Η μέση τιμή ενός iPhone είναι $659, τρεις φορές υψηλότερη από την μέση τιμή ενός Android smartphone, που είναι περίπου $185.

 

Αν και από την αναφορά της The Wall Street Journal απουσιάζουν εταιρείες όπως οι Xiaomi και Micromax, εντούτοις η απόδοση τους στον τομέα των πωλήσεων δεν αρκεί για να αλλάξει και πολύ την εικόνα των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν επίσης λάβουμε υπόψη μας ότι η Apple ετοιμάζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να διοχετεύσει στην αγορά περίπου 85 εκ. με 90 εκατομμύρια iPhone 6s και iPhone 6s Plus, το πιθανότερο είναι να διατηρήσει την κυριαρχία της.

 

Link.png Site: GSMArena