H σημερινή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ήταν απίθανο να μην επηρεάσει την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούσαν, ότι η Αμερικάνικη εταιρεία θα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει κανονικά με το χρονοδιάγραμμα της και να λανσάρει τα προϊόντα που είχε προγραμματίσει έστω και σε μειωμένες ποσότητες. Πληροφορίες ωστόσο που προέρχονται από το εσωτερικό της εταιρείας φαίνεται να εκφράζουν απαισιοδοξία ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να προχωρήσει κανονικά στο λανσάρισμα του νέου της iPhone.

Το λανσάρισμα του πρώτου 5G iPhone αναμένεται λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα να καθυστερήσει για μερικούς μήνες. Οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για λανσάρισμα στις αρχές του 2021.

Με την σημερινή, ρευστή κατάσταση στην παγκόσμια υγεία και τις ανησυχίες για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και στην οικονομία, είναι αναμενόμενο να καθυστερήσει το λανσάρισμα του επόμενης γενιάς iPhone που θα είναι συμβατό με τα επόμενης γενιάς δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία έρχεται ήδη αργοπορημένη σε αυτό το κομμάτι της αγοράς (των προϊόντων 5G) θα ήθελε το λανσάρισμα των νέων της συσκευών να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Αλλά τώρα, η αγορά ενός smartphone με δυνατότητες 5G το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεται στις προτεραιότητες των περισσότερων ανθρώπων σήμερα. Οι περιορισμοί στα ταξίδια και στις μετακινήσεις, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Apple, που καθυστέρησαν την ανάπτυξη των πρωτοτύπων καθώς απαιτούνταν συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο με προμηθευτές και hands-on testing. Λέγεται, ότι οι προμηθευτές της Apple στην Κίνα έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της παραγωγής, και πως πρόκειται να ξεκινήσουν τις μαζικές αποστολές τον Αύγουστο, όταν συνήθως ξεκινούσαν δύο μήνες νωρίτερα (Ιούνιο) και επομένως η παραγωγή των νέων συσκευών iPhone θα καθυστερήσει.

Αυτή η καθυστέρηση θα μπορούσε να είναι μόνο ενός μήνα ή δύο μηνών, ωστόσο θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη και μέχρι τις αρχές του 2021. Θα εξαρτηθεί από την παγκόσμια κατάσταση στην υγεία και στην οικονομία τις προσεχείς εβδομάδες.

SlashGear