Με μια επίσημη δήλωση στο αγαπημένο της μέσο, την Wall Street Journal, η Apple παίρνει για πρώτη φορά θέση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αυτονομία του iPhone 4S και άλλων iOS 5.0 συσκευών. Στην ουσία η Apple παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα έστω και για ένα μικρό αριθμό χρηστών και υπόσχεται την διόρθωση του σύντομα.

 

Στη δήλωση της η Apple αναφέρει ότι «ένας μικρός αριθμός πελατών μας, έχει αναφέρει μικρότερη αυτονομία του αναμενομένου στις iOS 5.0 συσκευές. Ανακαλύψαμε μερικά bugs που επηρεάζουν την αυτονομία της μπαταρίας και σε μερικές εβδομάδες θα κυκλοφορήσουμε μια αναβάθμιση λογισμικού που θα διορθώνει το πρόβλημα.»

 

fix-for-iphone-3gs-battery-issue.jpg

 

Τα forum της εταιρείας έχουν γεμίσει από χρήστες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα αν και δεν υπάρχει κάποιος σταθερός λόγος που οφείλεται για την εμφάνιση του. Η Apple πάντως διέθεσε σήμερα σε όλους τους developer, τη beta έκδοση του iOS 5.01 για iPhone 4S/4/3GS, iPod Touch, iPad η οποία φαίνεται με βάση ισχυρισμούς της εταιρείας να διορθώνει το πρόβλημα.

 

Η τελική έκδοση του iOS 5.01 αναμένεται πολύ σύντομα, με πιθανότερη ημερομηνία την επόμενη εβδομάδα όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα το iPhone 4S στη χώρα μας.