Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Omdia, το iPhone XR ήταν το δημοφιλέστερο smartphone για το 2019 σύμφωνα με τον αριθμό των αποστολών.

Οι αποστολές του iPhone XR το 2019 έφτασαν τις 46,3 εκατομμύρια σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, διπλάσιες δηλαδή από τις αποστολές της συσκευής ένα έτος πριν (23,1 εκ.).

Οι αποστολές του iPhone XR μάλιστα ήταν κατά 9 εκ. περισσότερες από τις αποστολές του δεύτερου δημοφιλέστερου smartphone της Apple, του iPhone 11. Το τρίτο δημοφιλέστερο smartphone στην αγορά πέρυσι ήταν το Galaxy A10 της Samsung με 30,3 εκ. αποστολές.

Στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν τα Galaxy A50, Galaxy A20, iPhone 11 Pro Max και iPhone 8 με 24,2 εκ., 19,2 εκ., 17,6 εκ. και 17,4 εκ. αποστολές αντίστοιχα. Η Xiaomi βρέθηκε στην οκτάδα επίσης καθώς οι αποστολές του Redmi Note 7 έφτασαν τις 16,4 εκατομμύρια.

omdiashipmentestimates.jpg.a24c5ea66ecc3a274e14c5388949ba8f.jpg

«Η Apple κατέχει σταθερά την πρώτη και τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη αποστολών μοντέλων smartphone, με την εταιρεία να διατηρεί τη δεσπόζουσα αυτή θέση για περισσότερα από πέντε χρόνια στη σειρά» δήλωσε ο Jusy Hong, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης της αγοράς smartphone της Omdia. «Η διαρκής κυριαρχία της εταιρείας σε αυτό το μέτωπο, είναι ακόμα περισσότερο αξιοσημείωτη λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αυξήσεις στις τιμές προκάλεσαν πτώση στις συνολικές αποστολές συσκευών iPhone το περασμένο έτος. Περιορίζοντας των αριθμό των μοντέλων που προσφέρει σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, η Apple κατάφερε να επικεντρωθεί στην πώληση λίγων smartphones που όμως έχουν ευρεία απήχηση, όπως το iPhone XR» συμπλήρωσε ο κ. Hong.

Macrumors

  • Like 2