Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Global Times, η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα iPhone για την αγορά της Κίνας που δεν θα χρησιμοποιεί την ακριβή τεχνολογία Face ID αλλά έναν under-display fingerprint sensor.

Η πρόταση της Apple θα απευθύνεται τους budget-conscious πελάτες στην αγορά της Κίνας. Η εταιρεία φαίνεται πως κατέληξε στην απόφαση να κυκλοφορήσει ένα iPhone ειδικά για την αγορά της Κίνας με στόχο να αντιμετωπίσει την πτωτική πορεία των πωλήσεων, που έχουν χειροτερέψει εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Στο νέο κινητό δεν θα υπάρχει σύμφωνα με αναφορές το Face ID, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου για το iPhone και στην θέση του θα υπάρχει ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, για την μείωση του κόστους. Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας Global Times, η δομή του συστήματος Face ID της Apple με το «light laser emitter» κοστίζει εκατοντάδες yuan, κόστος που μπορεί να καλύψει βεβαίως η Apple «αλλά και που πιθανότατα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του κινητού».

Η Apple χρησιμοποιεί το Face ID σε όλα τα τελευταία της μοντέλα, δηλαδή στα iPhone XR, XS και XS Max που διαθέτουν μία αρκετά μεγάλου μεγέθους εγκοπή που φιλοξενεί το σύστημα με τον αισθητήρα TrueDepth. H Samsung και οι περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές smartphones όπως οι Huawei, Xiaomi και vivo ακολούθησαν τον δρόμο των in/ under-display fingerprint sensors, που τώρα βρίσκονται και σε ορισμένες από τις mid-range συσκευές τους.

Επειδή η Apple έχει διερευνήσει διεξοδικά την συγκεκριμένη λύση –προτιμώντας τελικώς την ακριβότερη λύση του Face ID- συμπεριλαμβανομένων και fingerprint sensing οθονών MicroLED- πολλοί πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει οριστικά αφήσει πίσω της το Touch ID για το iPhone. Η υϊοθέτηση πάντως της λύσης σε υπολογιστές MacBook δεν δείχνει ότι το Touch ID έχει εγκαταλειφθεί και ενδεχομένως θα μπορούσε υπό νέα μορφή να επιστρέψει ακόμα και στο iPhone. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές της Barclays, το χαρακτηριστικό ενδέχεται να επιστρέψει στις συσκευές iPhone του 2020 χάρη σε βελτιώσεις στην «acoustic fingerprint technology» που θα επιτρέπει στον χρήστη να τοποθετήσει το δάκτυλο σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης για να ξεκλειδώσει την συσκευή.

galaxy-s8_security_touch.jpg.b9e24c9261a812a57ec8ecce2c3ef3e7.jpg

Όσον αφορά στην πτωτική πορεία των πωλήσεων που αναφέρεται στο άρθρο των Global Times, έρχεται σε αντίθεση με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Ο CEO της Apple τον περασμένο Απρίλιο είπε ότι η απόδοση στην Κίνα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάρη στην μείωση των δασμών στην χώρα που επέτρεψε στην Apple να μειώσει τις τιμές των προϊόντων της.

Macrumors