Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη σειρά iPhone 15 το φθινόπωρο.

Εάν η εταιρεία αποφασίσει να διατηρήσει το τυπικό χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του iPhone τον Σεπτέμβριο, οι καταναλωτές ενδέχεται να δυσκολευτούν να αποκτήσουν ένα iPhone 15 Pro ή Pro Max.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, η Apple παλεύει αυτή τη στιγμή με προβλήματα παραγωγής του iPhone 15. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η καθυστέρηση επηρεάζει τα μοντέλα Pro, με τις οθόνες να αποτελούν την κύρια πηγή του προβλήματος.

Το άρθρο αναφέρει ότι οι προμηθευτές της Apple χρησιμοποιούν μια νέα διαδικασία κατασκευής για το μειωμένο πλαισίο (bezel) περιμετρικά της οθόνης και των δύο Pro μοντέλων. Αυτό έχει οδηγήσει σε επιπλοκές με τις οθόνες που κατασκευάζονται από την LG Display.

Μια πηγή που φέρεται να έχει άμεση γνώση του θέματος ισχυρίζεται ότι οι οθόνες απέτυχαν στις δοκιμές αξιοπιστίας όταν υποβλήθηκαν σε μια νέα διαδικασία που ονομάζεται low injection pressure over-molding (LIPO). Αυτή η διαδικασία φέρεται να περιλαμβάνει τη σύντηξη της οθόνης με το μεταλλικό πλαίσιο πριν από τη συναρμολόγηση. Το σημείο αναφέρει ότι "η Apple βελτιώνει επανειλημμένα το σχεδιασμό της οθόνης της LG, ώστε να μπορεί να περάσει τις δοκιμές".

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά τη δήλωση του Wamsi Mohan της Bank of America, ο οποίος δήλωσε σε ένα ερευνητικό σημείωμα (που αποκτήθηκε από το Barron's) ότι η Apple θα μπορούσε να μεταθέσει την κυκλοφορία της σειράς iPhone 15 στο τέταρτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, το The Information υποστηρίζει ότι αντί να καθυστερήσει την κυκλοφορία, η Apple μπορεί να παραμείνει στα σχέδια του Σεπτεμβρίου και να κυκλοφορήσει τα Pro και Pro Max με λιγότερα διαθέσιμα τεμάχια.

Ενώ η Apple μπορεί να έχει προβλήματα με τις οθόνες της LG, αυτό δεν ισχύει με τις οθόνες που κατασκευάζει ο κορυφαίος προμηθευτής της Apple, η Samsung. Φαίνεται ότι η εταιρεία του Cupertino θα πρέπει να στηριχθεί στις οθόνες της νοτιοκορεατικής εταιρείας για να τη βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού του διαθέσιμου stock.

Το iPhone 15 πρόκειται να έχει διάφορες βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ειδικά για τα Pro και Pro Max. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυξημένη φωτεινότητα, τσιπ A17 Bionic, τηλεφακό περισκοπίου, usb-c θύρα φόρτισης, και πολλά άλλα.