Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung σε αριθμό πωλήσεων smartphones σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έκθεση Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της εταιρείας ερευνών IDC.

Παρόλο που η IDC επισημαίνει ότι τα στοιχεία της είναι προκαταρκτικά και υπόκεινται σε αλλαγές, και ο δεύτερος οργανισμός ερευνών (Canalys) τοποθετεί την Apple στην κορυφή για το 2023.

Συγκεκριμένα, η IDC εκτιμά τις συνολικές πωλήσεις κινητών της Apple στα 234,6 εκατομμύρια έναντι 226,6 εκατομμυρίων της Samsung. Ακολουθούν οι Xiaomi, Oppo και Transsion με 145,9 εκατ., 103,1 εκατ. και 94,9 εκατ. πωλήσεις smartphone αντίστοιχα.

Η IDC επισημαίνει πως η τελευταία φορά που η Samsung δεν ήταν στην κορυφή ήταν πριν 13 χρόνια, το 2010. Τότε, η Apple ούτε καν ανήκε στην πρώτη πεντάδα, με πρώτη τη Nokia, δεύτερη τη Samsung, τρίτη την LG, τέταρτη τη ZTE και πέμπτη την κατασκευάστρια των BlackBerry συσκευών RIM.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια ερευνών της IDC, Nabila Popal: "Η Apple είναι ο μόνος παίκτης στην κορυφαία τριάδα με θετική ετήσια ανάπτυξη, κερδίζοντας την 1η θέση για πρώτη φορά, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για premium συσκευές".  

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις smartphones μειώθηκαν κατά 3,2% το 2023, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της αγοράς. Σύμφωνα με την IDC, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο.

  • Like 12
  • Confused 3