Η Apple πρόκειται σύντομα να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν μία έκπληξη – η εταιρεία πούλησε περισσότερα κινητά iPhone 7 Plus από κάθε άλλο μοντέλο Plus που έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να εξοπλίσει το iPhone 7 Plus με περισσότερες κάμερες, με μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη μνήμη από το iPhone 7 και το αποτέλεσμα ήταν να πουλήσει 24 εκατομμύρια τεμάχια, αρκετά περισσότερα από τα 15,5 εκατομμύρια iPhone 6s Plus που πουλήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Πρόκειται για αύξηση 55%, και βασίζεται κατά πρώτο λόγο στην βελτίωση του hardware.

 

Γενικότερα, η ζήτηση γα το iPhone 7 δεν ήταν και η καλύτερη για το τελευταίο τρίμηνο από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την Cowen & Co, οι χρήστες δεν είναι πια τόσο πρόθυμοι να αναβαθμίσουν τόσο συχνά όσο έκαναν στο παρελθόν. Ένας από τους λόγους, είναι ότι πολλοί περιμένουν το επετειακό κινητό (10 χρόνια) που αναμένεται να κυκλοφορήσει η Apple φέτος.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα επίσης δείχνουν ότι για πρώτη φορά οι χρήστες στην Κίνα προτίμησαν το iPhone Plus σε σχέση με το απλό μοντέλο. Επίσης, το 52% των fans της Apple προτίμησαν το iPhone 7 Plus ενώ πέρυσι, το 40% προτίμησε να αγοράσει το Plus μοντέλο σε σύγκριση με το απλό iPhone 6s.

 

gallery_286955_3676_29626.jpg

 

Link.png Site: GSMArena