Η Apple κατάφερε να μπλοκάρει με επιτυχία μια επίθεση που βασίζεται στο Bluetooth του iPhone και ξεκίνησε με τη χρήση της συσκευής Flipper Zero.

Η επίθεση είχε προηγουμένως ως αποτέλεσμα τα iPhone να κατακλύζονται από popup ειδοποιήσεις, με αποτέλεσμα να παγώνουν και τελικά να οδηγούνται σε επανεκκίνηση. Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την Apple σχετικά με αυτή την εξέλιξη, είναι προφανές από τις αναφορές του ZDNET και του 9to5Mac  ότι έχει ενσωματωθεί μια διόρθωση στην ενημέρωση iOS 17.2.

Η επίθεση είχε σχεδιαστεί για να προκαλέσει το «κρασάρισμα» των iPhone που έτρεχαν το iOS 17.0. Η όλη ενέργεια γινόταν πολύ εύκολα με ένα Flipper Zero, μια συμπαγή συσκευή εξοπλισμένη με πλήθος δυνατοτήτων hacking. Ένα firmware τρίτων, γνωστό ως Flipper Xtreme, διέθετε ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε στο ενσωματωμένο Bluetooth δέκτη του Flipper να κατακλύζει τα iPhone με υπερβολικό αριθμό ειδοποιήσεων Bluetooth.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η μόνη μέθοδος προστασίας από αυτές τις επιθέσεις ήταν η πλήρης απενεργοποίηση του Bluetooth στο iPhone. Ωστόσο, η Apple φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει αυτή την ευπάθεια. Σε προσπάθειες να παγώσουν ένα iPhone με iOS 17.2 χρησιμοποιώντας το Flipper Zero, τόσο το ZDNET όσο και το 9to5Mac διαπίστωσαν ότι στη συσκευή εμφανίστηκε μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αναδυόμενων μηνυμάτων. O αριθμός αυτών των ειδοποιήσεων δεν ήταν αρκετός για να προκαλέσει επανεκκίνηση της συσκευής αλλά ούτε και το πάγωμά της.

Οι λεπτομέρειες της διορθωτικής ενέργειας που έλαβε η Apple είναι προς το παρόν άγνωστες. 
 

  • Like 6