Μπορεί η Apple να αναγνώρισε το ζήτημα υπερθέρμανσης των iPhone 15 Pro και iPhone15 Pro Max λέγοντας πως πρόκειται για ένα σφάλμα στο iOS 17 που πρόκειται να επιδιορθωθεί σε επερχόμενη ενημέρωση, ωστόσο η εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες βάσεις ασύρματης φόρτισης ενδέχεται να επηρεάζουν ή και να καταστρέψουν την μονάδα NFC των iPhone 15 Pro και Pro Max. Προς το παρόν έχουν αναφερθεί μόνο μερικά μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αγνοηθεί από την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι χρήστες του forum του του MacRumors αλλά και του κοινωνικού δικτύου X αναφέρουν προβλήματα με τη ρύθμιση του Apple Pay -όταν αντικατέστησαν τις συσκευές τους επισκεπτόμενοι κάποιο Apple Store, οι υπάλληλοι φαίνεται να έριξαν το φταίξιμο στη μονάδα NFC των συσκευών, η οποία σε όλες τις περιπτώσεις ήταν χαλασμένη.

gsmarena_001.jpg

Κάποιοι ωστόσο χρήστες φαίνεται να κατάφεραν, μετά από έρευνες και ανταλλαγή πληροφοριών, να περιορίσουν το εύρος των πιθανών αιτιών σε μία: τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τη χρήση της βάσης ασύρματης φόρτισης (wireless charging pad) στο όχημα τους, μάρκας BMW. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις, όχι μόνο η συσκευή υπέστη βλάβη, αλλά εισήλθε και σε λειτουργία ανάκτησης δεδομένων. Πως κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η βλάβη προκλήθηκε από τη βάση φόρτισης του αυτοκινήτου τους; Όταν διαπίστωσαν ότι το ίδιο συνέβη -δηλαδή, ότι χάλασα η μονάδα NFC- και στις συσκευές αντικατάστασης που πήραν από τα Apple Store. Σύμφωνα επίσης με τους ίδιους χρήστες, τέτοια προβλήματα δεν είχαν συναντήσει σε παλαιότερα μοντέλα iPhone. 

Μέχρι στιγμής, οι αναφορές προέρχονται κυρίως από ιδιοκτήτες iPhone 15 Pro που οδηγούν κάποιο σύγχρονο όχημα της BMW, αν και υπήρξε και ένας χρήστης iPhone 15 Pro που δήλωσε ότι είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά ήταν οδηγός Toyota Supra (μοντέλο 2023). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ArenaEV, η οποία δοκίμασε το BMW i7 xDrive60, δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα με τη βάση ασύρματης φόρτισης του οχήματος αν και το τηλέφωνο Android που συμμετείχε στη δοκιμή ζεστάθηκε κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Όπως υποστηρίζει το GSMArena, η υψηλή θερμοκρασία δεν μπορεί να είναι το πρόβλημα. Μπορεί το iPhone 15 Pro Max που είχαν στην κατοχή τους να ζεστάθηκε αρκετά κατά την πραγματοποίηση δοκιμών με διάφορα απαιτητικά benchmarks, ωστόσο δεν διαπίστωσαν το παραμικρό πρόβλημα. 

Αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max και οδηγείτε όχημα BMW που διαθέτει βάση ασύρματης φόρτισης, αποφύγετε τη χρήση της, τουλάχιστον μέχρι η Apple και η BMW να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος. Προς το παρόν, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά καλύτερα κρατήστε τα μακριά από τη βάση ασύρματης φόρτισης του… BMW σας. 

  • Like 2