Το iPhone 4 κυκλοφορεί από χθες δημιουργώντας φρενίτιδα όπου και αν πωλείται με τον κόσμο να δημιουργεί τεράστιες ουρές ώστε να το αποκτήσει πρώτος και να αποφύγει τα προβλήματα διαθεσιμότητας που αντιμετωπίζει ήδη η Apple.

 

Όμως ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, μετριάζει τις εντυπώσεις αφού ήδη αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη λήψη σήματος της συσκευής η οποία οδηγεί σε προβληματικές έως αδύνατες τηλεφωνικές κλήσεις. Το πρόβλημα εστιάζεται στο κάτω αριστερό μέρος της συσκευής και συγκεκριμένα στα πλάγια όπου βρίσκεται το σημείο ένωσης 2 κεραιών τις οποίες η Apple έχει τοποθετήσει περιμετρικά της συσκευής για καλύτερη λήψη από τα προηγούμενα μοντέλα.

 

Η Apple με απάντηση που έστειλε στην ιστοσελίδα engadget.com παραδέχεται το πρόβλημα προτείνοντάς ως λύση την αποφυγή κρατήματος της συσκευής από το συγκεκριμένο σημείο ! Μία ακόμα λύση που προτείνει η εταιρεία είναι η χρήση οποιασδήποτε προστατευτικής θήκης η οποία αποτρέπει την άμεση επαφή του χεριού με τη συσκευή.

 

Ο Spencer Webb, πρόεδρος της εταιρείας AntennaSys αναφέρει ότι όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν τοποθετήσει τη κεραία στο κάτω μέρος των συσκευών τους προκειμένου οι εκπομπές ραδιοκυμάτων να βρίσκονται πιο μακρυά από το κεφάλι του χρήστη. Στο iPhone 4 όμως το πρόβλημα δημιουργείται επειδή οι κεραίες βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

 

Link.png Site: Engadget.com

Video Video:

Picture.png Εικόνα: Τεχνική επεξήγηση λύσης του προβλήματος