Η Apple πρόκειται το Φθινόπωρο να παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ένα iPhone με οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 6,1 ιντσών, του οποίου το κόστος θα βρίσκεται κάπου γύρω στα $650.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για σημαντική αύξηση στη διαγώνιο σε σύγκριση με τις 4,7 ίντσες του iPhone 8, ωστόσο χάρη στη νέα αναλογία πλευρών και την εγκοπή στην οθόνη που θα φιλοξενεί την κάμερα TrueDepth οι διαστάσεις της συσκευής θα κρατηθούν σε παρόμοια επίπεδα.  

Το iPhone 9 ή όπως θα λέγεται το πιο “οικονομικό” (ή περισσότερο προσιτό αν θέλετε σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της νέας σειράς) μοντέλο της Αμερικάνικης εταιρείας θα διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Full Active από την JDI που παρόλο που δεν είναι OLED είναι αρκετά εύκαμπτη για να καμπυλώνει ελαφρώς στις άκρες ενώ δεν απαιτούνται παρά ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά.

Όμως σύμφωνα με Νοτιοκορεάτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Apple ενδέχεται να προτιμήσει την οθόνη MLCD+ που χρησιμοποιεί η LG στη ναυαρχίδα της G7 ThinQ.

Η οθόνη της ναυαρχίδας της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας προσθέτει ένα λευκού χρώματος εικονοστοιχείο πλάι στα κλασικά μπλε, κόκκινου και πράσινου χρώματος με αποτέλεσμα να είναι πολύ φωτεινότερη (1000 nits στην περίπτωση του LG G7 ThinQ) από τις συνηθισμένες οθόνες τεχνολογίας LCD IPS αλλά και να καταναλώνει μικρότερα ποσά ενέργειας όταν απεικονίζει το λευκό χρώμα σε σύγκριση με τις τυπικές λύσεις.

PhoneArena