Σύμφωνα με την αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty, το «οικονομικό» iPhone και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο με την LCD οθόνη των 6,1 ιντσών ενδέχεται να μην διατεθεί στην αγορά μαζί με τα άλλα δύο μοντέλα που διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας OLED.

Αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι το νέο iPhone των 6,1 ιντσών θα καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Λέγεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα με την παραγωγή της οθόνης (από την LG) και πιο συγκεκριμένα με το καινοτομικό σύστημα οπίσθιου φωτισμού, που κάποιοι πιστεύουν ότι αποτέλεσε το κλειδί για τον σχεδόν «bezel-free» σχεδιασμό του. 

«Για την ώρα δεν βλέπουμε καθυστέρηση στη παραγωγή των επερχόμενων συσκευών iPhone με τις οθόνες OLED των 5,8" ή 6,5". Ωστόσο υποπτευόμαστε ότι κάποια ζητήματα «αιμορραγίας» του οπίσθιου φωτισμού LED (backlight bleeding) προκάλεσαν καθυστέρηση ενός μηνός στη μαζική παραγωγή του iPhone με την οθόνη 6,1 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS, χρονικό διάστημα που είναι μικρότερο από εκείνο των έξι εβδομάδων που είχε προβλεφθεί αρχικά, λένε ορισμένοι προμηθευτές ...» λέει η Katy Huberty.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που διαβάζουμε αναφορές με εκτιμήσεις για καθυστερήσεις στην παραγωγή του μοντέλου με την οθόνη LCD IPS. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε το ίδιο πράγμα τον περασμένο μήνα, αν και πίστευε ότι η Apple –και οι συνεργάτες της- θα ήταν σε θέση να επιταχύνουν στη συνέχεια τη παραγωγή για να διαθέσει κανονικά τη συσκευή προς πώληση από τον Σεπτέμβριο.

Περιμένουμε το νέο «οικονομικό» iPhone με την οθόνη LCD IPS των 6,1 ιντσών και την «μονή» κύρια κάμερα να διατεθεί σε μια σειρά από αποχρώσεις, αν και υπάρχουν συγκρουόμενες αναφορές για ποιες ακριβώς: O Ming Chi-Kuo πιστεύει ότι θα δούμε το νέο «οικονομικό» iPhone σε grey, white, gold, blue, red και orange ενώ η Ιαπωνική ιστοσελίδα Macotakara εκτιμάει ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη συσκευή σε white, black, flash yellow, bright orange, electric blue και taupe.

9to5Mac

  • Thanks 1