Όταν κυκλοφόρησε το Galaxy Note9, η εταιρεία DisplayMate  ανακοίνωσε ότι μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συσκευή της Samsung διαθέτει τη καλύτερη οθόνη στον κόσμο.

Μετά από μερικές εβδομάδες ωστόσο κυκλοφόρησε το iPhone XS Max, το οποίο σύμφωνα με την ίδια εταιρεία κατάφερε να εκθρονίσει το Note9 προσφέροντας ακόμα πιο εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας. Η DisplayMate υποστηρίζει ότι το νέο iPhone XS Max καταφέρνει να ισοφαρίσει κάποια ρεκόρ ή και να ξεπεράσει άλλα στην ποιότητα εικόνας. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone XS Max της Apple φαίνεται να διακρίνεται στους τομείς της απόλυτης χρωματικής ακρίβειας, της υψηλότερης μέγιστης φωτεινότητας, της αντανακλαστικότητας της οθόνης και της μεταβολής της ομοιομορφίας της φωτεινότητας ανάλογα τη γωνία θέασης.

Όσον αφορά στην απόλυτη χρωματική ακρίβεια, ήταν τέτοια που αδυνατείς να διακρίνεις τη διαφορά από το τέλειο με γυμνό μάτι ενώ η μέγιστη φωτεινότητα είναι τόσο υψηλή που εξασφαλίζει την άνετη κατανάλωση περιεχομένου ακόμα και απευθείας κάτω από το έντονο φως του ήλιου. Η μέγιστη φωτεινότητα έχει αξιολογηθεί στα 725nits στην Home Screen καθώς και στα 660nits για τα χρωματικά πρότυπα sRGB/Rec.709 και DCI-P3, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται δραματικά η ποιότητα θέασης υπό το έντονο φως το ήλιου. Το εξαιρετικά χαμηλό επίσης επίπεδο αντανακλαστικότητας βοηθάει επίσης στην «απόδοση» της οθόνης υπό το φως του ήλιου. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εταιρείας DisplayMate εδώ ενώ αν ενδιαφέρεστε να κάνετε συγκρίσεις με το Samsung Galaxy Note9 μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Σε άλλα νέα που αφορούν στις νέες συσκευές της Apple μαθαίνουμε ότι οι πωλήσεις του νέου iPhone XS Max ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του iPhone XS, με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo να υποστηρίζει ότι είναι «τρεις με τέσσερις φορές» υψηλότερες.

Από «χρωματικής άποψης», τα Gold και Space Gray προτιμώνται περισσότερο από τους φίλους της Apple με τον αναλυτή να υποστηρίζει ότι είναι «κατά πολύ δημοφιλέστερα του Silver».

Ref_Colors_45s.jpg.36d83c692170427987bcc76050abdd0e.jpg

GSMArena

GSMArena

  • Like 2