Η νέα σειρά iPhone πρόκειται να λανσαριστεί με τουλάχιστον τρία σημαντικά νέα χαρακτηριστικά κάμερας και εγγραφής βίντεο υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας.

Τα νέα iPhone θα διαθέτουν μία έκδοση της λειτουργίας Portrait για βίντεο, δυνατότητα εγγραφής βίντεο στο υψηλής ποιότητας φορμά με την ονομασία ProRes καθώς και ένα νέο σύστημα φίλτρων που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση και των χρωμάτων των φωτογραφιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω θεωρούνται και τα σημαντικότερα selling-points για τον διάδοχο του iPhone12 που αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται τις επόμενες εβδομάδες.

Η Apple πρωτοπαρουσίασε τη λειτουργία Πορτραίτου (Portrait) με το iPhone 7 Plus το 2016 και σε σύντομο χρονικό διάστημα αγαπήθηκε από τους χρήστες. Με το χαρακτηριστικό, ένας χρήστης μπορεί να διατηρεί την εστίαση στο κεντρικό θέμα ενώ παράλληλα θολώνει το παρασκήνιο ώστε το αποτέλεσμα να θυμίζει το γνωστό εφέ «bokeh». Τώρα, η Apple πρόκειται να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνική και για τις λήψεις βίντεο με το χαρακτηριστικό στο εσωτερικό της εταιρείας να ονομάζεται Cinematic Video. Όπως συμβαίνει και στις φωτογραφίες, ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει το εφέ και στη συνέχεια να αυξομειώσει τη θόλωση μετά την εγγραφή βίντεο.

Το νέο χαρακτηριστικό εγγραφής βίντεο ProRes θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες του iPhone να τραβούν βίντεο χρησιμοποιώντας ένα φορμά που θα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο τελικό αποτέλεσμα κατά το post production. Το συγκεκριμένο φορμά χρησιμοποιείται συνήθως από επαγγελματίες video editors στην βιομηχανία του κινηματογράφου καθώς τα μεγάλα μεγέθη των αρχείων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα από τους απλούς χρήστες. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν το φορμά ProRes κατά την εγγραφή βίντεο σε ανάλυση HD ή 4K ωστόσο το χαρακτηριστικό θα περιορίζεται στα ακριβότερα μοντέλα Pro όπως συνέβη και με το φορμά ProRAW για τις φωτογραφίες που δίνει επίσης περισσότερες δυνατότητες και έλεγχο στους φωτογράφους/ δημιουργούς κατά το post production.

Το τρίτο χαρακτηριστικό θα δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα χρώματα και στα highlights των φωτογραφιών τους, επιλέγοντας ανάμεσα από διάφορα στυλ συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων φίλτρων που μπορούν να αλλάξουν την θερμοκρασία χρώματος διατηρώντας ουδέτερα τα λευκά. Μία άλλη προσθήκη θα είναι ένα φίλτρο που δίνει περισσότερο δραματική εμφάνιση στις εικόνες με βαθύτερες σκιές και περισσότερο κοντράστ κ.ά.

Πέρα από τις παραπάνω προσθήκες, η νέα σειρά iPhone δεν θα διαθέτει σημαντικές αλλαγές, ούτε στο εσωτερικό αλλά ούτε και στο εξωτερικό, διατηρώντας τον σχεδιασμό αλλά και τα μεγέθη στις οθόνες που θα παραμείνουν στις 5,4 ίντσες και 6,1 ίντσες για το απλό μοντέλο και στις 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες για το μοντέλο Pro. Στο εσωτερικό τους επίσης αναμένεται να διαθέτουν μία ταχύτερη έκδοση του επεξεργαστή A15 ενώ θα διαθέτουν μικρότερο notch (εγκοπή) για το σύστημα της κάμερας. Επιπλέον, μία νέα τεχνολογία οθόνης θα επιτρέψει στις συσκευές της Apple να διαθέτουν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης για ομαλότερη κύλιση.

Τυπικά, η Apple αποκαλύπτει τις νέες της συσκευές τον Σεπτέμβριο, ωστόσο το περσινό λανσάρισμα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού καθυστέρησε την εκδήλωση μέχρι τον Οκτώβριο. Με την εταιρεία να έχει αποκαλύψει ότι η επιστροφή των υπαλλήλων της στα κεντρικά γραφεία θα αναβληθεί για λίγες εβδομάδες, η παρουσίαση των νέων iPhone αναμένεται και σε αυτή τη περίπτωση να είναι ψηφιακή/ εικονική.

Εκτός από τα νέα iPhone που έχουν τις κωδικές ονομασίες D16, D17, D63 και D64, η Apple φέτος αναμένεται να παρουσιάσει αρκετές νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων δύο τουλάχιστον νέων MacBook Pro με τον επεξεργαστή M1X, το επανασχεδιασμένο iPad mini και ένα entry-level iPad που απευθύνεται σε μαθητές. Η εταιρεία επίσης ετοιμάζει νέες συσκευές Apple Watch καθώς και entry-level AirPods.