Η Apple και ο κύριος προμηθευτής της εταιρείας, η Foxconn, ξεκίνησαν την κατασκευή των iPhone 13 στην Ινδία όπως επιβεβαίωσε το Reuters.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τη συνεχή προσπάθεια της Apple να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων της εκτός Κίνας, με την Ινδία να αποτελεί τον τόπο παραγωγής πολλών προϊόντων της Apple. Πέρυσι, η εταιρεία άρχισε να παράγει το iPhone 12 στη χώρα και σύμφωνα με το Reuters, η Apple έχει σχέδια να ξεκινήσει την παραγωγή iPad σύντομα.

Η Apple έχει εκμεταλλευτεί αρκετά κυβερνητικά προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής προϊόντων, στη μείωση του κόστους και στην προσφορά ευκαιριών απασχόλησης. Όπως αναφέρει επίσης το Reuters, η Apple ξεκίνησε την παραγωγή προϊόντων της στην Ινδία πρώτα με το iPhone SE το 2017.

Το 2020, η Apple εγκαινίασε το ηλεκτρονικό της κατάστημα στην Ινδία, προσφέροντας στους πελάτες έναν άμεσο τρόπο να αγοράζουν προϊόντα απευθείας από την εταιρεία χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από μεταπωλητή. Παράλληλα η εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι το πρώτο App Store θα άνοιγε στην Ινδία μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα, με την πανδημία να αποτελεί ίσως τον καθοριστικότερο λόγο.

Μένει να δούμε αν η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί τελικά φέτος αλλά και αν η Apple επεκτείνει την παραγωγή και άλλων προϊόντων της στη χώρα, σε μια προσπάθεια να απεξαρτητοποιηθεί από την «ασταθή» Κίνα.

  • Like 2