Η Apple απάντησε στις αρκετές αναφορές για ορισμένα μοντέλα iPhone 15 Pro που αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες, αποδίδοντας το πρόβλημα σε bug του iOS, σε συνδυασμό με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα το iOS 17.1, στο οποίο το πρόβλημα θα λυθεί. 

Σύμφωνα με την Apple, η αυξημένη δραστηριότητα στο παρασκήνιο κατά τις αρχικές διαδικασίες εγκατάστασης και επαναφοράς μπορεί να προκαλέσει προσωρινή υπερθέρμανση τις πρώτες ημέρες. Η εταιρεία εντόπισε επίσης ένα bug του iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και το οποίο θα επιλυθεί σύντομα.  

Επιπλέον, η Apple αναφέρει ότι εφαρμογές της Meta (κυρίως το Instagram), το Uber και ένα παιχνίδι που ονομάζεται Asphalt 9, αποτελούν το λόγο της υπερθέρμανσης των νέων Phone. Η Meta πάντως, ενημέρωσε στις 27 Σεπτεμβρίου το Instagram για να μετριάσει τη συμβολή της εφαρμογής της στο όλο θέμα. Η Apple συνεργάζεται με άλλους προγραμματιστές για διορθώσεις μέσω ενημερώσεων των εφαρμογών τους.

Η σειρά iPhone 15 Pro έκανε το ντεμπούτο της στις 22 Σεπτεμβρίου, διαθέτοντας πλαίσιο τιτανίου για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone, μαζί με ένα ενισχυμένο A17 SoC για βελτιωμένα γραφικά και επιδόσεις. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι αυτές οι αλλαγές στο hardware έπαιξαν ρόλο στο όλο πρόβλημα.

Ωστόσο, η Apple διαβεβαιώνει ότι η υπερθέρμανση δεν σχετίζεται με το ίδιο το hardware του iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Η εταιρεία δήλωσε ότι το πλαίσιο τιτανίου ενισχύει στην πραγματικότητα την απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα. Σημείωσε επίσης ότι η επικείμενη ενημέρωση λογισμικού δεν θα περιορίσει την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Τόνισε ότι η φόρτιση USB-C, την οποία το iPhone ενσωμάτωσε φέτος, δεν αποτελεί επίσης παράγοντα για την υπερθέρμανση όμως οι μεγάλοι φορτιστές άνω των 20W θα μπορούσαν να αυξήσουν προσωρινά τη θερμότητα της συσκευής.

Εκατοντάδες χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απευθείας στην υποστήριξη της Apple, για αφύσικη υπερθέρμανση στο νέο τους iPhone. Ορισμένοι μάλιστα μοιράστηκαν φωτογραφίες με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 38°C (100°F) στα iPhone τους. 

Η Apple δεν προσδιόρισε ημερομηνία κυκλοφορίας για την επικείμενη ενημέρωση του iOS που θα λύνει το πρόβλημα. Όμως η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη beta έκδοση για προγραμματιστές του iOS 17.1, που συνήθως αποτελεί ένδειξη ότι η δημόσια έκδοση απέχει εβδομάδες. 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1