Τα επόμενα iPhone της Apple, σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, ενδέχεται να διαθέτουν βελτιωμένη εμπρόσθια κάμερα με σύστημα αυτόματης εστίασης (autofocus) και μεγαλύτερο διάφραγμα.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα σχεδίαση σταθερής εστίασης της εμπρόσθιας κάμερας των iPhone, μία εμπρόσθια κάμερα με δυνατότητα αυτόματης εστίασης θα επιτρέψει στους χρήστες του επερχόμενου iPhone 14 να τραβάνε ακόμα πιο καθαρές φωτογραφίες, ανεξάρτητα πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι το θέμα από την κάμερα. Το ευρύτερο διάφραγμα -με τον Ming-Chi Kuo να εκτιμά ότι θα είναι f/1.9 έναντι του f/2.2 στο iPhone 13- θα προσθέσει μία «πινελιά» θαμπωμένο φόντου και θα επέτρεπε να περάσει περισσότερο φως στον αισθητήρα με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας πορτραίτου FaceTime και να γίνουν καλύτερες οι νυχτερινές λήψεις αντίστοιχα.

Επίσης, τόσο ο Ming-Chi Kuo όσο και άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα επιλέξει να απαλλαγεί από την εγκοπή στο iPhone 14 Pro επιλέγοντας κάποια λύση με -διπλή ενδεχομένως- οπή (punch hole). Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να τοποθετήσει την αναβαθμισμένη κάμερα σε ακόμα μικρότερο χώρο ωστόσο η συγκεκριμένη πρόκληση δεν νομίζουμε ότι μπορεί να δυσκολέψει την εταιρεία – άλλωστε, η εμπρόσθια κάμερα του Galaxy S22 της Samsung κάνει χρήση συστήματος αυτόματης εστίασης και βρίσκεται εντός μίας κυκλικής οπής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την ώρα που η Samsung για πολλές -ακριβές- συσκευές της έχει επιλέξει κάμερες αυτόματης εστίασης δεν πρόκειται για μία δημοφιλής επιλογή για άλλους κατασκευαστές που εξακολουθούν να προτιμούν τις λύσεις σταθερής εστίασης. Στην ανάρτηση του στο Twitter, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι η αναβαθμισμένη εμπρόσθια κάμερα ενδέχεται να βρίσκεται σε «τέσσερα νέα μοντέλα iPhone 14». Να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συσκευές «Pro» θα διαθέτουν επεξεργαστές της σειράς A16 ενώ τα μοντέλα της τρέχουσας γενιάς A15 θα βρίσκονται στα «απλά μοντέλα» ενώ επιπλέον γίνεται λόγος για την ύπαρξη μεγαλύτερου αισθητήρα για την κύρια κάμερα των μοντέλων «Pro».

  • Thanks 1
  • Confused 1