Το iPhone δεν είχε ποτέ περισσότερη μνήμη από 6GB, ωστόσο το iPhone 15 Pro ενδέχεται να διαθέτει περισσότερη RAM –και τα άλλα μοντέλα ταχύτερη (αν και θα εξακολουθήσουν να διαθέτουν 6GB).

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες που κυκλοφόρησαν, τα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να αναβαθμιστούν με μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης, ή ταχύτερης μνήμης σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εταιρεία αναλύσεων TrendForce δημοσίευσε πρόσφατα μία έκθεση, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Apple πρόκειται να «ενισχύσει το μέγεθος και τις προδιαγραφές» της RAM που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά των συσκευών iPhone. Μιλάμε για μία αύξηση στο μέγεθος της τάξης των 2GB, επομένως, από τη RAM μεγέθους 6GB που χρησιμοποιείται στο iPhone 14 Pro, η επόμενη γενιά της συσκευής θα αξιοποιεί μνήμη μεγέθους 8GB.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες της εταιρείας αναλύσεων, τότε θα είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε iPhone θα έχει μνήμη περισσότερη από 6GB (ενδεχομένως μάλιστα, η μνήμη μεγαλύτερου μεγέθους να είναι και ταχύτερου τύπου). Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από τις οποίες επαληθεύεται μόνο ένα μικρό μέρος με κάθε νέα κυκλοφορία iPhone. Οι υπόλοιπες συσκευές iPhone, ενδέχεται από την άλλη να μην επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης, αλλά από έναν ταχύτερο τύπο μνήμης. Πιο συγκεκριμένα, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus ενδέχεται να εξοπλίζονται με μνήμη LPDDR5, κάτι που βεβαίως είναι θετικό από άποψη απόδοσης. Για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά ακόμα, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone 15.

Μία ακόμα φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά την επόμενη γενιά iPhone 15 Pro/Pro Max είναι ότι θα διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις -από άποψη διαγωνίου- αλλά σχεδόν ανύπαρκτα περιθώρια γύρω από την οθόνη (ultra-slim bezels), κάνοντας τη ναυαρχίδα της Apple να δείχνει ακόμα πιο πολυτελής σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Ο ίδιος leaker επίσης εκτιμά ότι χάρη σε μία νέα γενιά οθόνης της Samsung, η φωτεινότητα της οθόνης στο iPhone 15 Pro Max -ή και στο Pro- θα ενισχυθεί σημαντικά.

  • Like 8