Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της νέας δυνατότητας για τους χρήστες της εφαρμογής στο Android, το WhatsApp φέρνει τις τηλεφωνικές κλήσεις και στην έκδοση για το iPhone.

Όπως και στην περίπτωση της Android έκδοσης, οι χρήστες του iPhone μπορούν να επιλέξουν να καλέσουν την επαφή που τους ενδιαφέρει πατώντας το σχετικό εικονίδιο, με την τηλεφωνική κλήση να πραγματοποιείται μέσω ασύρματου δικτύου ή του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η ποιότητα της τηλεφωνικής κλήσης είναι αρκετά καλή, με το WhatsApp να προσφέρει τη πολυαναμενόμενη δυνατότητα που ζητούσαν για αρκετό καιρό οι χρήστες του, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι έχουν ήδη παρατηρήσει σημαντική μείωση των εσόδων που προκύπτουν από την αποστολή SMS.

 

Με 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, η ανάπτυξη του WhatsApp συνεχίζει να είναι ραγδαία, με τον ιδιοκτήτη του, το Facebook, να σκέφτεται διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης του στην πλατφόρμα του στο μέλλον. Άλλωστε μόνο από το δίκτυο της εφαρμογής, αποστέλλονται καθημερινά περισσότερα γραπτά μηνύματα απ' ότι SMS αποστέλλονται παγκοσμίως, ένα ενδεικτικό στατιστικό στοιχείο για τη δημοφιλία της εφαρμογής.

 

Η νέα έκδοση του WhatsApp για το iPhone φέρνει επιπλέον υποστήριξη των share extensions προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να διαμοιράσει με την επαφή που θέλει στο WhatsApp, φωτογραφίες και βίντεο μέσα από άλλη εφαρμογή.

 

Η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων, ενεργοποιείται σταδιακά για τους χρήστες της εφαρμογής, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 

File.png Download: WhatsApp για iPhone