Ως γάμο μεταξύ του iPad και του MacBook, παρουσίασε σήμερα η Apple τα νέα μοντέλα της σειράς φορητών υπολογιστών MacBook Air που διακρίνονται για το λεπτό τους σχήμα.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Apple, Steve Jobs, η εταιρεία κράτησε μερικά από τα δυνατά χαρακτηριστικά του iPad και τα μετέφερε στο σχεδιασμό των νέων Macbook Air. Μερικά από αυτά είναι η άμεση πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα με το άνοιγμα του υπολογιστή (instant on από κατάσταση αδράνειας), μεγάλος χρόνος αναμονής και μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Το μοντέλο με οθόνη led backlit 13'3 ιντσών έχει ανάλυση 1440χ900, επεξεργαστή Core 2 duo 1.86Ghz, κάρτα γραφικών Nvigia GeForce 320m, 802.11n, μνήμη 2 ή 4gb ram ενώ για αποθηκευτικό χώρο η Apple προτιμάει τη τεχνολογία flash. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχεις τις διπλάσιες επιδόσεις από την προηγούμενη λύση, μεγαλύτερη αξιοπιστία, είναι αθόρυβη ενώ είναι 90% μικρότερη και ελαφρύτερη.

 

Επιπλέον η Apple παρουσίασε και ένα δεύτερο μοντέλο MacΒook Air το οποίο είναι το μικρότερο laptop που έχει κατασκευάσει. Με οθόνη 11.6' ιντσών, ανάλυση 1366x768, επεξεργαστή Core 2 Duo 1.4GHz και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ίδια με το «μεγαλύτερο αδερφάκι του», το νέο Macbook Air έχει ελαφρώς χειρότερη αυτονομία που κυμαίνεται στις 5 ώρες για ασύρματο surfing στο Internet αλλά 30 μέρες σε κατάσταση αδράνειας.

 

Τα νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα αρχικά από σήμερα στην Αμερικανική αγορά σε τιμές που ξεκινάνε από τα $999 και φτάνουν τα $1.399.

 

Link.png Site: MacBook Air