Από τον Ιανουάριο του 2016, το Netflix υποστηρίζει επίσημα και την Ελλάδα στις χώρες όπου η δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία video streaming είναι προσβάσιμη.

Όμως από αυτό το μήνα το Netflix θα αποκτήσει και επίσημη παρουσία στην Ελλάδα, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές στις 12 Δεκεμβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη παρουσίαση για δημοσιογράφους. Με παρουσία σε 190 χώρες, το Netflix παρέχει μια μεγάλη συλλογή από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, πολλές από τις οποίες αποτελούν πρωτότυπες παραγωγές του όπως οι σειρές House of Cards, Iron Fist, Strangers, Narcos κ.α. Στην πρόσκληση που λάβαμε, γίνεται αναφορά στο ότι «μια νέα εποχή ξεκινά στον τρόπο που παρακαλοθούμε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ» με την «εποχή του Netflix» να ξεκινά.

 

 

Στη δημοσιογραφική παρουσίαση αναμένεται να μάθουμε τα πλάνα της εταιρείας σε ότι αφορά συγκεκριμένα την Ελλάδα όπως η πορεία υποτιτλισμού στα ελληνικά του περιεχομένου που παρέχει, τυχόν σχέδια για μεταγλωττίσεις αλλά και τον εξελληνισμό των μενού της εφαρμογής και της ιστοσελίδας. Με βάση την πολιτική του, το Netflix προχωρά και σε τοπικές παραγωγές σε πολλές χώρες όπου δραστηριοποιείται, με πρόσφατο παράδειγμα τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς στην Τουρκία, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για αντίστοιχη κίνηση και στην Ελλάδα.