Μετά την αμφιλεγόμενη δοκιμή που πραγματοποιεί ενός πιο ακριβού συνδρομητικού πακέτου, ένα από τα χαρακτηριστικά του Netflix που θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν είναι οι γραπτές κριτικές για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Αν και η δημοφιλής video streaming υπηρεσία υιοθέτησε τη μέθοδο του thumbs up/down στις αρχές του προηγούμενου χρόνου, αφήνοντας πίσω της τη μέθοδο αξιολόγησης περιεχομένου με 5 αστέρια, οι συνδρομητές μπορούσαν  μέχρι σήμερα να αφήνουν γραπτές κριτικές αλλά μόνο στις desktop εκδόσεις. Ο λόγος που το Netflix προχωρά στην αφαίρεση του τρόπου αυτού αξιολόγησης έχει να κάνει με τη «μειωμένη συμμετοχή» όμως ο ισχυρισμός αυτός του Netflix τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους ίδιους τους χρήστες αφού όπως υποστηρίζουν είναι λογικό αποτέλεσμα των τελευταίων αλλαγών που έχει προχωρήσει η υπηρεσία. Ακόμα, αν και η εμφάνιση τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη, εντούτοις ακόμα και νέο περιεχόμενο που έχει ανέβει στην υπηρεσία, έχει εκατοντάδες σχόλια. 

Μια ματιά στα σχόλια  ίσως φανερώνει έναν άλλο λόγο που βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Netflix, αφού αρκετά από αυτά ίσως να μην είναι αρεστά ειδικά όταν το Netflix ξοδεύει δισεκατομμύρια για παραγωγές ετησίως ενώ για μια εταιρεία που είναι γνωστή για τη μη παροχή στατιστικών στοιχείων για τη δημοφιλία κάθε σειράς ή ταινίας, τα σχόλια ίσως έδιναν μια σχετική εικόνα. Σύμφωνα με το CNET, το Netflix θα σταματήσει να δέχεται νέες γραπτές κριτικές στις 30 Ιουλίου, και όσες υπάρχουν ήδη, θα εμφανίζονται μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Engadget

  • Like 1