Οι David Benioff και Dan Weiss, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς του HBO, Game of Thrones πρόκειται σύντομα να «μετακομίσουν» σε νέα τηλεοπτική στέγη.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της, η ιστοσελίδα The Hollywood Reporter, οι δημιουργοί της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς Game of Thrones υπέγραψαν συμφωνία με την υπηρεσία video streaming on-demand Netflix, η οποία θα τους αποφέρει $200 εκατομμύρια. Οι David Benioff και Dan Weiss είναι τα τελευταία μεγάλα ονόματα που φέρνει το Netflix στην ομάδα του μετά τους Ryan Murphy του Glee και της Shonda Rhimes, της δημιουργού το Grey’s Anatomy.

Σύμφωνα με αναφορές, ο γίγαντας του streaming έπρεπε να ανταγωνιστεί μεγάλες προσφορές από τις Amazon και Disney, που επίσης προσπάθησαν να «κλείσουν» τους David Benioff και D.B. Weiss. Λέγεται, τουλάχιστον σύμφωνα με πηγές του The Hollywood Reporter, ότι η Amazon βρισκόταν πολύ κοντά στο να κλείσει την συμφωνία –να θυμίσουμε ότι πέτυχε μία παρόμοια μεγάλη συμφωνία πρόσφατα με τους δημιουργούς του Westworld- αλλά την τελευταία στιγμή το Netflix έκανε υποτίθεται καλύτερη προσφορά. Εντωμεταξύ, το κανάλι HBO, ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες όπως οι Netflix, Amazon και Disney και επομένως δεν εισήλθε στην διαδικασία υποβολής κάποιας προσφοράς.

Οι D.B Weiss και David Benioff δήλωσαν πρόσφατα:

«Είχαμε μία όμορφη διαδρομή με το HBO για περισσότερο από μία δεκαετία και είμαστε ευγνώμονες για όλους εκεί που μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Τους τελευταίους μήνες περάσαμε πολλές ώρες μιλώντας με την Cindy Holland και τον Scott Stuber. Θυμόμαστε τις ίδιες σκηνές από τις ίδιες ταινίες της δεκαετίας του ’80, αγαπάμε τα ίδια βιβλία, ενθουσιαζόμαστε για τις ίδιες δυνατότητες αφήγησης. Το Netflix έχει οικοδομήσει κάτι άνευ προηγουμένου και κάτι εκπληκτικό, και είναι τιμή μας που μας προσκάλεσαν στην ομάδα τους».

Το γνωστό δίδυμο πρόκειται βεβαίως σε συνεργασία με το Netflix να προχωρήσει στην υλοποίηση διάφορων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσει. Μην ξεχνάτε ότι έχουν έρθει σε συμφωνία και με την Disney και έχουν ξεκινήσει να γράφουν το σενάριο για την επόμενη τριλογία του «Star Wars», με την πρώτη ταινία να αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Engadget

  • Sad 1