Όταν έγινε γνωστό ότι η δημοφιλής υπηρεσία streaming Netflix έχασε εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία ο Elon Musk σχολίασε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter -στο οποίο πλέον είναι μεγαλομέτοχος- ότι «The woke mind virus is making Netflix unwatchable».

Ουσιαστικά δήλωσε ότι το Netflix πλέον «δεν βλέπεται» χωρίς ωστόσο ο ίδιος να διευκρινίσει για ποιο λόγο έχει τη συγκεκριμένη άποψη (αν και στο παρελθόν έχει καυτηριάσει με τον δικό του τρόπο τις προσπάθειες του Netflix να προσφέρει περισσότερο ποικίλο (diverse) περιεχόμενο στην πλατφόρμα του).

 

Στη συνέχεια της απάντησης του στην ανάρτηση του Slashdot, συμφώνησε με έναν χρήστη ο οποίος είπε ότι ο «Woke mind virus is the biggest threat to the civilization» και λίγο μετά απάντησε «Ισχύει» σε έναν άλλον χρήστη που έγραψε ότι «Δεν είναι μόνο το Netflix. Οι κινηματογραφικές ταινίες γενικότερα, τα βιντεοπαιχνίδια, η τηλεόραση, όλα τους είναι μολυσμένα με τη φετινή αηδία “woke” τάση με τον φόβο να προσβάλεις ένα πρασινομάλλικο φρικιό για να μην αποκλειστείς. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο πλέον, εκτός από περιεχόμενο που έρχεται από μέρη σαν την Ιαπωνία και την Κορέα, πόσο ειρωνικό».     

Στα μέσα Μαρτίου, ο Elon Musk είχε δείξει για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο του Netflix, ουσιαστικά καυτηριάζοντας το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία-μιμίδιο (meme) με τον Pablo Escobar να συνοδεύεται από τη λεζάντα: «To Netflix περιμένει να τελειώσει ο πόλεμος για να δημιουργήσει μία ταινία με θέμα έναν μαύρο Ουκρανό να ερωτεύεται διεμφυλικό άτομο που υπηρετεί στον Ρωσικό στρατό».  

Αν αναρωτιέστε τώρα τι είναι ο «woke mind virus», πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον δισεκατομμυριούχο τον Δεκέμβριο του 2021 όταν κατηγόρησε τους κωμικούς σταντ-απ ότι παριστάνουν τους «αφυπνισμένους» όταν την ίδια ώρα κανείς τους δεν υποστηρίζει την άλλη πλευρά, ευνοώντας πλήρως την αριστερά.

Όσον αφορά στην μεγάλη μείωση των συνδρομητών του Netflix, η υπηρεσία αποδίδει τις απώλειες στα μέτρα κατά της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία, στον μεγάλο ανταγωνισμό αλλά και στον διαμοιρασμό των κωδικών πρόσβασης μεταξύ των συνδρομητών του.

  • Like 19
  • Thanks 5
  • Confused 1