H Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ για τη κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς και ομώνυμης νουβέλας του Ernest Cline, που στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τίτλο “Αν είσαι έτοιμος, πάτα ENTER”.

Από το τρέιλερ είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία δεν εναλλάσσεται μόνο μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του εντυπωσιακού εικονικού κόσμου του OASIS, αλλά περιλαμβάνει και ατελείωτες αναφορές στην ποπ κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών, και ανάμεσα τους θα βρείτε ένα περίφημο αυτοκίνητο που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο κόσμο, ένα συγκεκριμένο γιγαντιαίο ρομπότ κ.ά.

 

Στο τρέιλερ πάντως είναι φανερό ότι οι δημιουργοί της ταινίας, όπως ο Steven Spielberg, θέλουν να μας εντυπωσιάσουν περισσότερο με εικόνες που προέρχονται από τον εικονικό κόσμο OASIS και δεν βασίζονται τόσο στην υπόθεση. Ο κεντρικός ήρωας, ένας έφηβος με το όνομα Wade Watts, για να ξεφεύγει από την δραματική πραγματικότητα του 2044, περνάει πολλές ώρες παίζοντας στον εικονικό κόσμο του OASIS που περιλαμβάνει χιλιάδες πλανήτες και που του επιτρέπει να είναι αυτός που ονειρεύεται πραγματικά.

 

Ο δημιουργός ωστόσο του OASIS έχει κρύψει στον εικονικό αυτό κόσμο διάφορους γρίφους, και όποιος καταφέρει να τους λύσει θα αποκτήσει αμύθητη περιουσία και δύναμη. Όμως πόσο κοντά ή πόσο μακριά από το βιβλίο του Ernest Cline βρίσκεται η ταινία του Steven Spielberg; Από το τρέιλερ δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα και ενδεχομένως θα χρειαστεί κάποιο νέο για να αποκτήσουμε μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2018.

 

 

Link.png Site: Engadget