Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες αφότου ο Colin Trevorrow εγκατέλειψε –ή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει- την θέση του σκηνοθέτη του Star Wars: Episode IX, και έγινε γνωστό πως θα τον αντικαταστήσει ο J.J. Abrams.

Όπως είναι γνωστό, ο J.J. Abrams σκηνοθέτησε και την πρόσφατη επιτυχία Star Wars: The Force Awakens αλλά και το reboot του Star Trek καθώς και το Super 8 κ.ά. Εκτός από την σκηνοθεσία, ο J.J. Abrams θα αναλάβει και το σενάριο του Episode IX.

 

Πρόκειται για μία οικεία, όσο και ασφαλή για το στούντιο παραγωγής επιλογή, αφού παρόλο που έκανε εξαιρετική δουλειά στο The Force Awakens υπήρξαν και ορισμένες αρνητικές κριτικές καθώς ορισμένοι είπαν ότι κινήθηκε εκ του ασφαλούς, ουσιαστικά δίνοντας στον κόσμο κάτι σαν το… remake του A New Hope. “Με το The Force Awakens, ο J.J. κατάφερε να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις προσδοκίες μας και για αυτό είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφει για να κλείσει την τριλογία” δήλωσε η Πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

 

Να αναφέρουμε ότι πριν την αποχώρηση του Colin Trevorrow, η Disney αντικατέστησε τους σκηνοθέτες Christopher Miller και Philip A. Lord με τον Ron Howard για την stand-alone ταινία που ετοιμάζεται με τον Han Solo. Εκτός από τις αλλαγές στην σκηνοθεσία, είχαμε και αλλαγές στο σενάριο αφού την τελευταία έκδοση του θα επεξεργαστεί ο J.J. Abrams συμβάλλοντας επίσης στη συγγραφή του μαζί με τον Chris Terrio του Argo. Επίσης έγινε γνωστό πως το Episode IX θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου του ίδιου έτους.

 

Link.png Site: io9.Gizmodo
Link.png Site: Engadget