Σε κάποιο άλλο... σύμπαν, θα βλέπαμε τους Robert Downey Jr. και Chris Evans να τσακώνονται για τα πολιτικά δικαιώματα την ώρα που ο Andrew Garfield εκτοξεύοντας ιστούς τριγύρω θα τους έκανε πλάκα. Και όμως, αυτό προκύπτει μετά από την τεράστια διαρροή εγγράφων και emails της Sony Pictures εξαιτίας της επίθεσης από τους hackers της ομάδας Guardians of Piece: η Sony Pictures και η Marvel βρίσκονταν σε συζητήσεις ώστε να συνεργαστούν σε επερχόμενες ταινίες του Spider-Man.

Τα emails και τα έγγραφα από την διαρροή, "βγήκαν στην επιφάνεια" από την Wall Street Journal και αποκαλύπτουν ότι η Marvel Studios και η Sony ήταν σε συζητήσεις υψηλού προφίλ για τη δημιουργία των επόμενων ταινιών Spider-Man.

 

Η αναφορά κάνει λόγο για εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ του CEO της Sony, Kaz Hirai και του CEO της Walt Disney, Robert Iger. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Sony Pictures Entertainment λέει σε ένα έγγραφο που διέρρευσε πως η Marvel ήθελε να συμπεριλάβει τον Spider-Man στο Captain America: Civil War, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της "Τρίτης Φάσης" του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel στις 6 Μαϊου 2016.

 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ένα ξεχωριστό email που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι η co-chairman της Sony Pictures, Amy Pascal και o Doug Belgrad, Πρόεδρος της Sony Pictures συζητούσαν το σενάριο να κάνει η Marvel την παραγωγή της νέας τριλογίας ταινιών Spider-Man, αλλά ο δημιουργικός έλεγχος, η διανομή και το marketing να παραμείνει στη Sony, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για πολλά χρόνια. Βεβαίως αυτό το "δημιουργικός έλεγχος" αποτελεί περισσότερο ευσεβή πόθο παρά πραγματικότητα.

 

Η Marvel Studios είναι γνωστό πως θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του δημιουργικού της οράματος ενώ η Sony Pictures είναι επίσης γνωστό ότι δεν τα έχει καταφέρει και τόσο καλά με τις ταινίες Spider-Man, τόσο στον δημιουργικό όσο και στον εμπορικό τομέα . Παρόλα αυτά, αν και ο χαρακτήρας είναι δημιουργία της Marvel, η Sony Pictures έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα των ταινιών εδώ και πολλά χρόνια.

 

Τελικά, οι συζητήσεις των Marvel και Sony δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και από τα τέλη Νοεμβρίου τα στελέχη των εταιρειών σχεδιάζουν να επαναδιαπραγματευτούν και να ξανασυζητήσουν το θέμα από τον Ιανουάριο.

 

Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το αν η Marvel Studios έκανε συζητήσεις και με την Fox, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τους X-Men και Fantastic Four. Η πρεμιέρα για την ταινία Sinister Six έχει οριστεί για τις 16 Νοεμβρίου 2016 (έξι μήνες μετά το Captain America: Civil War), η ταινία Venom θα εμφανιστεί στις αίθουσες το 2017 ενώ η ταινία The Amazing Spider-Man 3, το 2018.

 

Link.png Site: TheVerge