Σκηνοθέτης και παραγωγοί βρίσκονται παράλληλα σε συζητήσεις για την κινηματογραφική μεταφορά του Nuclear War: A Scenario.

Στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε το δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του Dune, ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ ενδέχεται ναι έχει βρει ήδη τη βάση για την επόμενη ταινία του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Βιλνέβ βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να συνεργαστεί εκ νέου με τη Legendary, για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου της Άννι Τζέικομπσεν με τίτλο Nuclear War: A Scenario. Από την πλευρά της, η Legendary επιβεβαίωσε ότι συζητά με το Βιλνέβ για τη δημιουργία μιας τρίτης κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στο Dune.

Η Legendary έχει εξασφαλίσει ήδη τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το βιβλίο της Τζέικομπσεν, με το Βιλνέβ να συζητά με το στούντιο την προοπτική να αναλάβει την παραγωγή, την προσαρμογή του σεναρίου ή και τη σκηνοθεσία. H σύζυγος και συνεργάτιδά του, Τανιά Λαπουάντ, αναμένεται να συμμετάσχει επίσης στην παραγωγή.

Το βιβλίο της Τζέικομπσεν, που κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου, διερευνά το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, βασισμένο σε δεκάδες αποκλειστικές νέες συνεντεύξεις με στρατιωτικούς και ειδικούς, που είτε έχουν συμμετάσχει στη δημιουργία των όπλων αυτών, είτε γνωρίζουν ποια είναι τα σχέδια αντίδρασης και έχουν αναλάβει την ευθύνη λήψης των αποφάσεων αυτών, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Εντωμεταξύ, το δεύτερο μέρος του Dune, σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικά έσοδα στα ταμεία των κινηματογράφων, έχοντας συγκεντρώσει ήδη 630 εκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμου. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τίμοτι Σάλαμε, η Ζεντάγια και πλήθος αστέρων του Χόλυγουντ, αυτή τη στιγμή είναι η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις μέσα στο 2024. Στην ταινία, ο Πολ Ατρείδης, τον οποίο υποδύεται ο Σάλαμε, καταλαμβάνει τη θέση του ως ο εκλεκτός των προφητειών και αγωνίζεται προκειμένου να πάρει εκδίκηση από εκείνους που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Το πρώτο Dune, επίσης σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, κυκλοφόρησε το 2021 και συγκέντρωσε 402 εκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα προηγούμενα βιβλία της Τζέικομπσεν συγκαταλέγονται τα "Area 51", "Operation Paperclip", "The Pentagon's Brain", "Phenomena", "Surprise", "Kill Vanish" και "First Platoon". Ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση, έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στο "Tom Clancy's Jack Ryan".

Τόσο ο Βιλνβέβ όσο και η Τζέικομπσεν εκπροσωπούνται από τη CAA.

  • Like 7