Αν και η νέα ταινία του Quentin Tarantino, The Hateful Eight θα βγει τα Χριστούγεννα στις Κινηματογραφικές αίθουσες, μία ποιότητας DVD κόπια κυκλοφορεί ήδη στο Internet. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι η ομάδα Hive-CM8 έχει διαρρεύσει online 40 νέες ταινίες.

Πολλές ταινίες που προορίζονται να βγουν στους κινηματογράφους την περίοδο των διακοπών “ανεβαίνουν” online την τελευταία δεκαετία, συνήθως αφότου έχει ξεκινήσει η διανομή αντιγράφων σε στελέχη εταιρειών και κριτικούς για τα βραβεία Όσκαρ.

 

Το FBI εντόπισε πάντως τα ίχνη της διαρροής, καταλήγοντας στον Andrew Kosove, co-CEO της εταιρείας Alcon Entertainment. Από ότι φαίνεται, μία κόπια του The Hateful Eight στάλθηκε στο γραφείο του, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται πως “ποτέ δεν άγγιξε” τον δίσκο, οπότε υπάρχει περίπτωση κάποιος από το γραφείο που εργάζεται να έκλεψε τον δίσκο και να ανέβασε την ταινία online.

 

Σύμφωνα με αναφορές, το The Hateful Eight έχει κατέβει έως και 600 χιλ. φορές από την πρώτη μέρα, και ήδη έχει βρει τον δρόμο του για πειρατικές κόπιες σε μεγάλες αγορές.

 

Εκτός όμως από το The Hateful Eight, μερικές ακόμη σπουδαίες παραγωγές βρήκαν τον δρόμο τους online, πριν κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Έτσι, online εντοπίζονται DVD screeners των ταινιών Joy και The Revenant, ενώ ανάμεσα στους 40 τίτλους που έχει διαρρεύσει η ομάδα Hive-CM8 βρίσκονται οι Legend, Creed, In the Heart of the Sea, Steve Jobs, The Peanuts Movie, Brooklyn, Room και άλλες.

 

Link.png Site: Engadget