Στο Ex_Machina, το χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ του Alex Garland, έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Αν νομίζατε ωστόσο ότι ένα χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την αφρόκρεμα του Χόλυγουντ, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Το εξαιρετικό Ex_Machina κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ στην 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, κάτι που αποτελεί μάλλον έκπληξη, αν σκεφτούμε ότι είχε να ανταγωνιστεί ταινίες όπως τα The Martian ($108 εκ.), Mad Max: Fury Road ($150 εκ.) και Star Wars: The Force Awakens ($200 εκ.), οι οποίες συνολικά κάτι περισσότερο από $450 εκατομμύρια!

 

Ο προϋπολογισμός του Ex-Machina ήταν ιδιαίτερα μικρός σε σχέση με των παραπάνω ταινιών, αφού η ταινία του Alex Garland στοίχισε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Moviefone, είναι η φθηνότερη ταινία που έχει κερδίσει Όσκαρ στην κατηγορία των Οπτικών Εφέ από την εποχή του Alien τo 1979.

 

Πρόσφατα, ο Andrew Whitehurst, που δημιούργησε τα εφέ για το φιλμ, έγραψε στον The Guardian: “Όταν το Star Wars κερδίσει το Όσκαρ των καλύτερων οπτικών εφέ την Κυριακή, θα μοιάζει στον απλό τηλεθεατή ως business as usual”. Λογικά, θα τσιμπάει τον εαυτό του τώρα, για να διαπιστώσει ότι δεν ζει κάποιο όνειρο.

 


https://www.youtube.com/watch?v=yRku4k5e0lk

 

Link.png Site: Engadget