Ο Colin Trevorrow, ο οποίος θα σκηνοθετήσει το επεισόδιο IX του Star Wars που θα κυκλοφορήσει το 2019, δήλωσε ότι επιθυμεί να γυρίσει την ταινία με αναλογικό τρόπο, με φιλμ δηλαδή, και όχι με ψηφιακές κάμερες.

Τη συγκεκριμένη δήλωση πραγματοποίησε σε ομιλία του στο Sundance Film Festival λέγοντας ότι θεωρεί αναχρονιστική τη χρήση ψηφιακών μέσων για το γύρισμα του Star Wars. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια σειρά ταινιών, η οποία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, σε μια εποχή που δεν ήταν διαθέσιμα τα ψηφιακά μέσα. Για τον λόγο αυτό, θεωρεί ορθότερη επιλογή να γυρίσει τη νέα ταινία με φιλμ.

 

Μπορεί να μην γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν όντως αυτός είναι ο λόγος, όπως και να έχει όμως, ο Trevorrow φαίνεται αποφασισμένος να κάνει πράξη τα λεγόμενά του. Άλλωστε, ο σκηνοθέτης J.J. Abrams γύρισε με φιλμ το επεισόδιο VII και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και ο Rian Johnson για το επεισόδιο VIII που θα κυκλοφορήσει το 2017.

 

Στη συγκεκριμένη ομιλία, ο Trevorrow πρόσθεσε επίσης ότι επέλεξε να γυρίσει με φιλμ το Jurassic World, επειδή δεν ήθελε να φαίνονται μη αληθοφανείς οι σκηνές δράσης.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με το hollywoodreporter.com, ο Trevorrow επιθυμεί να γυριστούν ορισμένες σκηνές του Star Wars στο διάστημα για ακόμη μεγαλύτερο ρεαλισμό. Άλλωστε, κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει από τον Christopher Nolan στην ταινία Interstellar.

 

 

Link.png Site: TheVerge