Never give up, never surrender!

Αυτή ήταν η κύρια ατάκα του ατρόμητου πληρώματος του φανταστικού αστρόπλοιου NSEA Protector στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας Galaxy Quest του 1999. Προφανώς είναι επίσης ο "οδηγός" της Paramount TV, η οποία προσπαθεί να φέρει μια spinoff σειρά στη μικρή οθόνη από το 2015. Η επιμονή αυτή μπορεί τελικά να αποδώσει καρπούς, καθώς η ιστοσελίδα Deadline Hollywood αναφέρει ότι μια τηλεοπτική σειρά Galaxy Quest βρίσκεται και πάλι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης για την υπηρεσία Paramount+. Είναι νωρίς ακόμα, οπότε δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να αφορά αυτή η τηλεοπτική σειρά ή αν θα επιστρέψει κάποιο επιζών μέλος του αρχικού καστ, έστω και ως cameo. 

Το Galaxy Quest αποτελεί ξεκάθαρα ένας φόρος τιμής στο Star Trek, καθώς και στην έντονα αφοσιωμένη βάση των θαυμαστών του. Η υπόθεση είναι πολύ απλή: Τι θα γινόταν αν οι εξωγήινοι παρακολουθούσαν τις μεταδόσεις μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής επιστημονικής φαντασίας από τη Γη και νόμιζαν ότι ήταν αληθινή; Μια εξωγήινη φυλή που ονομάζεται Θερμιανοί διαμορφώνει ολόκληρη την κοινωνία της με βάση τις αρχές μιας φανταστικής τηλεοπτικής εκπομπής Galaxy Quest, κατασκευάζοντας πραγματικές, λειτουργικές εκδόσεις του διαστημόπλοιου και μεγάλο μέρος της τεχνολογίας της σειράς. Όταν η ύπαρξή τους απειλείται από έναν ερπετοειδή ανθρωποειδή στρατηγό από άλλο είδος, ονόματι Roth'h'ar Sarris, ταξιδεύουν στη Γη για να ζητήσουν βοήθεια από τους ήρωές τους. Μάλιστα η άφιξή τους γίνεται εν μέσω ενός συνεδρίου θαυμαστών του Galaxy Quest.

Το “ηρωικό” πλήρωμα του NSEA Protector είναι ξεπεσμένοι ηθοποιοί, που βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας προσωπικές εμφανίσεις και πουλώντας αυτόγραφα και φωτογραφίες. Ξαφνικά βρίσκονται πάνω σε ένα πραγματικό διαστημόπλοιο, αντιμετωπίζοντας πραγματικούς κινδύνους, και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να σώσουν την κατάσταση.

Το Galaxy Quest δεν αποτέλεσε επιτυχία στο box office, έχοντας σημειώσει 90 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και αποσπώντας ως επί το πλείστον θετικές κριτικές. Έχοντας αντέξει το πέρασμα του χρόνου, αυτό που κάνει την ταινία πολύ αγαπητή στους θαυμαστές της μετά από 20 χρόνια, είναι η προφανής βαθιά αγάπη της για τους στόχους της. Βέβαια, η ταινία διακωμωδεί το franchise του Star Trek, τους χαρακτήρες, τους ηθοποιούς που τους υποδύονται και την οπαδικότητα που έχει εμπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Ποτέ όμως η κριτική αυτή δεν γίνεται κακοπροαίρετη, κυνική ή συγκαταβατική ενώ τα “πειράγματα” γίνονται με...αγάπη.

Τον Απρίλιο του 2015 η Paramount ανακοίνωσε τη συνεργασία με τα Amazon Studios και τον συν-σεναριογράφο (Robert Gordon), τον σκηνοθέτη (Dean Parisot) και τον παραγωγό της αρχικής ταινίας Mark Johnson για τη δημιουργία μιας spinoff σειράς, παρόμοιας με την αναβίωση των Minority Report και School of Rock από το στούντιο ως τηλεοπτικές σειρές. Όμως ο απροσδόκητος θάνατος του συμπρωταγωνιστή του Alan Rickman -ο οποίος υποδύθηκε τον Alexander Dane/Dr. Lazarus στην αρχική ταινία- από καρκίνο του παγκρέατος το 2016 έβαλε ταφόπλακα σε αυτά τα σχέδια. Θα μπορούσατε να γίνει μια τέτοια σειρά χωρίς αυτόν; Ο συμπρωταγωνιστής Sam Rockwell, ο οποίος υποδύθηκε τον Guy, δήλωσε στο io9 ότι πίστευε ότι η σειρά δεν θα γινόταν πλέον ποτέ.

Όμωςη Paramount δεν ήταν έτοιμη να αφήσει το project να σβήσει και μέχρι τον Αύγουστο του 2017, ο Paul Scheer είχε υπογράψει για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της spinoff σειράς. Το όραμα του Scheer το 2017 περιελάμβανε μια περιπέτεια που θα συνέχιζε από εκεί που τελείωσε η ταινία, ελπίζοντας να αποτυπώσει "τη διαφορά μεταξύ του αρχικού καστ του Star Trek" και του καστ της επανεκκίνησης του J.J. Abrams. Στην ταινία Galaxy Quest, πρωταγωνιστούν ακόμα οι Tim Allen, Sigourney Weaver και ο Tony Shalhoub που έγινε γνωστός ως Monk στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

  • Like 1