H ταινία, με τίτλο "The Spider Within: A Spider-Verse Story" είναι μια σύντομη όσο και τρομακτική υπενθύμιση του γιατί είναι σημαντικό να μιλάς για το πώς αισθάνεσαι και να ζητάς βοήθεια όταν το έχεις ανάγκη.

Τόσο το Spider-Man: Into the Spider Verse, όσο και η συνέχειά του, ασχολήθηκαν με το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τους υπερήρωες να διαχειρίζονται τις διάφορες ευθύνες τους. Όμως, η νέα ταινία μικρού μήκους της Sony, με τίτλο The Spider Withing: A Spider-Verse Story, από το σκηνοθέτη Τζαρέλ Ντάμπιερ και τη σεναριογράφο Κέιλ Αμαζάν διεισδύει βαθύτερα στο νου του Μάιλς Μοράλες, προκειμένου να υπογραμμίσει το γιατί είναι σημαντικό να μοιράζονται οι άνθρωποι τα συναισθήματά τους, ιδίως εκείνα που τους εγκλωβίζουν σε μια διαρκή κατάσταση σύγκρουσης ή φυγής.

Αντί για τους κλασικούς κακούς των ταινιών αυτού του είδους, στο The Spider Within ο Μάιλς Μοράλες (με τη φωνή του Σαμέικ Μουρ) έρχεται αντιμέτωπος με την προσωποποίηση των διαφόρων αγχών που αντιμετωπίζει, καθώς προσπαθεί να κρατήσει τους βαθμούς του σε καλό επίπεδο και παράλληλα δρα ως υπερήρωας, ενώ κρατά κρυφή τη διπλή ζωή του από τον πατέρα του, τον Τζέφερσον (με τη φωνή του Μπράιαν Τάιρι Χένρι). Τόσες φορές που έχει βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή του Μάιλς, είναι επόμενο να βιώνει ένα διαρκές άγχος. Όμως, η ταινία μικρού μήκους στέκεται και στο πως, ακόμη και όταν λειτουργεί ως Spider-Man, οι καθημερινές ανησυχίες του Μάιλς, γύρω από τις επιδόσεις του στο σχολείο αλλά και την προσπάθεια να μην απογοητεύσει τον πατέρα του, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο γιατί αισθάνεται λες και πνίγεται.

Παρότι η ιστορία είναι συγκριτικά απλούστερη, σε σχέση με τις μεγάλου μήκους ταινίες που διαδραματίζονται στον κόσμο του Spider-Man, το μήνυμα στο The Spider Within είναι εξίσου σημαντικό και πλαισιώνεται ιδανικά από την εμπνευσμένη καλλιτεχνική προσέγγιση. Εντωμεταξύ, παρότι δεν αναφέρει ουσιαστικά κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το τι επιφυλάσσει η συνέχεια για το Μάιλς, αυτή η ταινία μικρού μήκους θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένδειξη ότι η Sony ετοιμάζει κάτι σημαντικό. 

  • Like 5