Ο Joaquin Phoenix και η Lady Gaga πρωταγωνιστούν στο πολυαναμενόμενο sequel "Joker: Folie à Deux".

Η νέα ταινία συνεχίζει τη σκοτεινή και διεστραμμένη ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, του διαβόητου Πρίγκιπα Κλόουν του Εγκλήματος, και παρουσιάζει την εξίσου διαταραγμένη ερωτική του αγάπη, την Χάρλεϊ Κουίν. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, που παρουσιάστηκε στο CinemaCon, παρουσιάζει το παράξενο ειδύλλιο του ζευγαριού και την προσπάθειά τους να σκορπίσουν το χάος σε όλο το Gotham City.

Τα πλάνα ξεκινούν με μια ενοχλητική συνάντηση μεταξύ του Joker και της Harley Quinn μέσα στους τοίχους του Arkham Asylum, όπου και οι δύο διαμένουν ως ασθενείς. Καθώς ο έρωτάς τους ανθίζει, σχεδιάζουν να δραπετεύσουν από τον εγκλεισμό τους και ξεκινούν ένα μανιακό ταξίδι στους δρόμους του Gotham, χορεύοντας μέσα σε κατεστραμμένες περιοχές, σε μια επίδειξη της διεστραμμένης αγάπης τους.

Παρά τα αυτοσαρκαστικά σχόλια της Χάρλεϊ Κουίν για την έλλειψη επιτευγμάτων της σε σύγκριση με αυτά του Τζόκερ, το ζευγάρι δημιουργεί έναν αχώριστο δεσμό. Ο Τζόκερ απολαμβάνει το γεγονός ότι δεν είναι πλέον μόνος του, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους.

Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς, ο οποίος είχε αναλάβει και την αρχική ταινία "Τζόκερ" του 2019, εξέφρασε τη βαθιά του αγάπη για τον χαρακτήρα του Άρθουρ Φλεκ και την επιθυμία του να εξερευνήσει περαιτέρω την ιστορία σε μια συνέχεια. Εξήρε το κάστινγκ της Lady Gaga, χαρακτηρίζοντάς την "μαγική" και απαραίτητη για την επιτυχία της ταινίας.

Ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν μυστικές, ο Phillips διευκρίνισε ότι το "Joker: Folie à Deux" δεν είναι αυστηρά ένα μιούζικαλ, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει πολλά τραγούδια (περίπου 15) και χορευτικά νούμερα. Το περιέγραψε ως μια ταινία όπου η μουσική παίζει ζωτικό ρόλο, συμπληρώνοντας τη χάρη και την καλλιτεχνικότητα μέσα στον χαρακτήρα του Άρθουρ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο CinemaCon, ο Phillips ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων για την αμέριστη υποστήριξή τους στην πρώτη ταινία "Joker", η οποία αντιμετώπισε διαμάχες και προειδοποιήσεις για πιθανή βία πριν από την κυκλοφορία της. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, καθώς έγινε η πρώτη ταινία R-rated που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις και συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το "Joker: Folie à Deux" πρόκειται να βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2024, ακριβώς πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του προκατόχου της. Με σημαντικά μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων (20εκ για τον Phoenix, 12εκ για την Gaga), σε σύγκριση με τα 62,5 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για το πρωτότυπο, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Warner Bros. στο CinemaCon, το στούντιο παρουσίασε επίσης επερχόμενες ταινίες όπως τα "Beetlejuice 2", "Horizon: Furiosa", οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

  • Like 3
  • Sad 4