Η επερχόμενη υπηρεσία streaming Disney+ θα περιλαμβάνει «ολόκληρη την ταινιοθήκη της Disney». Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Disney, Bob Iger σε συνάντηση που είχε με μετόχους της εταιρείας σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Polygon.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος του συστήματος «vault» της Disney, που επέτρεπε μόνο συγκεκριμένους τίτλους κινουμένων σχεδίων να είναι διαθέσιμοι σε καταστήματα για μία σύντομη χρονική περίοδο (η εταιρεία δεν επέτρεπε να είναι διαθέσιμες ταυτόχρονα όλες οι ταινίες και τα κινούμενα σχέδια στα καταστήματα, μία στρατηγική που ακολουθεί από την εποχή που μεσουρανούσε το DVD ή ακόμα παλαιότερα, από την εποχή VHS).

«H υπηρεσία, που ανέφερα νωρίτερα πρόκειται να λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά, και πρόκειται να συνδυάζει αυτό που εμείς ονομάζουμε βιβλιοθήκη προϊόντος, ταινίες και τηλεόραση, με πολύ ορίτζιναλ περιεχόμενο επίσης, και κινηματογραφικές ταινίες, και τηλεοπτικές σειρές. Και σε κάποια φάση, σχετικά σύντομα μετά το λανσάρισμα της, θα φιλοξενήσει ολόκληρη την κινηματογραφική βιβλιοθήκη της Disney, οπότε οι ταινίες που αναφέρετε, και που παραδοσιακά κρατούνταν σε ένα «vault» και που «έβγαιναν» κατά βάση κάθε λίγα χρόνια, θα βρίσκονται στην υπηρεσία» δήλωσε ο Bob Iger στην συνάντηση με τους μετόχους.

Οι κλασικές ταινίες της Disney (Classic Disney) είναι αρκετά δύσκολο να τις βρεις (εκτός και αν έχεις στην κατοχή σου κάποιο φυσικό αντίτυπο σε δίσκο DVD για παράδειγμα). Εν αναμονή της υπηρεσίας, η Disney πρόκειται να αποσύρει όλες τις ταινίες και τις σειρές από το Netflix προς το τέλος της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων και των ταινιών της Pixar.

Πολλές κλασικές ταινίες της Disney, όπως είναι οι Sleeping Beauty, Aladdin και Cinderella δεν είναι διαθέσιμες για αγορά ή ενοικίαση από την Amazon, το iTunes ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο φυσικό αντίτυπο κάποιας κλασικής ταινίας της εταιρείας –σε Blu-Ray για παράδειγμα- ενδεχομένως θα οδηγηθείτε στο eBay για να το εντοπίσετε. Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας streaming Disney+ περιμένουμε σε κάποια φάση να είναι διαθέσιμες και οι 57 κινηματογραφικές ταινίες της εταιρείας παραγωγής Walt Disney Animation Studios ενώ είναι σίγουρο πως θα δούμε και όλες τις ταινίες από το σύμπαν του Star Wars αλλά και της Marvel.

Engadget