Μέσα στο 2019 αναμένεται να δούμε τη νέα streaming υπηρεσία video της Disney, η οποία και θα αποτελέσει ίσως το σημαντικότερο αντίπαλο του Netflix αλλά και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών όπως το Hulu και το amazon Video

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του Bob Iger, CEO της Disney, γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία θα ονομάζεται -κατά πάσα πιθανότητα- Play και ότι αυτή θα έχει μικρότερο μηνιαίο κόστος από αυτό του Netflix επειδή αρχικά οι διαθέσιμες επιλογές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές δε θα είναι τόσες πολλές συγκριτικά. Ως ιδιοκτήτης πάντως μερικών από των μεγαλύτερων κινηματογραφικών franchise, στο Disney Play θα υπάρξουν αποκλειστικά το τελευταίο Star Wars που γυρίζεται τώρα, το Frozen 2, το Captain Marvel αλλά και το Toy Story 4. Επιπλέον έχουν ήδη ανακοινωθεί πρωτότυπες σειρές για την υπηρεσία όπως αυτή που θα βασίζεται στο Star Wars με σκηνοθέτη τον Jon Favreau. Ο Favreau έχει στενές σχέσεις με τη Disney αφού είναι ο σκηνοθέτης του πρώτου Iron Man καθώς και του επερχόμενου remake του Lion King.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα κάνει την εμφάνισή της η υπηρεσία, με τη Disney να επιμένει ότι αυτό θα γίνει «κάπου μέσα στο 2019» χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Τότε πιθανόν θα μάθουμε και την τιμή των συνδρομητικών πακέτων. 

TechCrunch