Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το Disney+, ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, 57,5 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Συνολικά η Disney διαθέτει περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές, αφού στην κατοχή της έχει το Hulu με 35.5 εκατομμύρια συνδρομητές και το ESPN με 8.5 εκατομμύρια από μόλις 2.5 εκατομμύρια πριν ένα χρόνο. Η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους της αύξησης σε όλες τις video streaming υπηρεσίες, με αυτές της Disney να μην αποτελούν εξαίρεση ειδικά με το περιεχόμενο που αυτές παρέχουν. 

Στα γενικότερα οικονομικά αποτελέσματα της Disney, ο γίγαντας της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε έσοδα 11.8 δισ. δολαρίων, μια επίδοση όμως κατά 42% μικρότερη από την αντίστοιχη περσινή, με τον κορωνοϊό να είναι και εδώ ο κύριος λόγος για την εξέλιξη αυτή. Οι κινηματογραφικές αίθουσες στις Η.Π.Α παραμένουν κλειστές, με τα περισσότερα θεματικά πάρκα της Disney να παραμένουν κλειστά ενώ όσα ανοίγουν, το κάνουν με περιορισμούς στην προσέλευση.

1266731646_disneyplus.jpg.8f49f65d3ed6791d198b31dd8f7a1ba5.jpg

Μια από τις προγραμματισμένες κυκλοφορίες της Disney που έχει πληγεί από τις εξελίξεις, είναι η ταινία Mulan, με την εταιρεία να προχωρά σε ένα μεγάλο στοίχημα, διαθέτοντας την μέσω του Disney+ στις 4 Σεπτεμβρίου με πρόσθετο όμως κόστος 30 δολαρίων. Αυτή η κίνηση γίνεται για πρώτη φορά ενώ πριν 2 μήνες, η εταιρεία επέλεξε να  μεταφέρει την κυκλοφορία της ταινίας Artemis Fowl από τις κινηματογραφικές αίθουσες, στη video streaming υπηρεσία της χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Η κυκλοφορία ενός blockbuster πρώτα σε streaming υπηρεσία με αυξημένο κόστος και στη συνέχεια διάθεσής του στις κινηματογραφικές αίθουσες, μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα πείραμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει όχι μόνο η Disney αλλά και άλλα κινηματογραφικά στούντιο στην εποχή που ζούμε.

Στη χώρα μας το Disney+ αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέσα στο β' εξάμηνο του 2021.