Στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια θα ανέλθει το ποσό που θα διαθέσει η Disney για τη δημιουργία ενός "σταθερού κόσμου" συνδεδεμένου με το Fortnite

H Disney και η Epic Games, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν ένα "σύμπαν διασκέδασης". Στο πλαίσιο της σχετικής ανακοίνωσης, το βίντεο της οποίας μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, η Disney αποκάλυψε ότι πρόκειται να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, αγοράζοντας μετοχές της Epic.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι μορφή θα έχει αυτό το σχέδιο δημιουργίας ενός "μετασύμπαντος" είναι ακόμη λιγοστές, όμως η Disney περιγράφει το σχέδιο ως εξής:

"Εκτός του ότι θα αποτελεί μια εξαιρετική gaming εμπειρία, λειτουργώντας παράλληλα με το Fortnite, το νέο, σταθερό σύμπαν θα προσφέρει πλήθος ευκαιριών στους καταναλωτές να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να αγοράσουν και να αλληλοεπιδράσουν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τη Disney, την Pixar, τη Marvel, το Star Wars, το Avatar και όχι μόνο. Όλοι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, να εκφράσουν την αγάπη τους για τους κόσμους αυτούς με αυθεντικό Disney τρόπο, καθώς και να μοιράζονται μεταξύ τους περιεχόμενο, με τους τρόπους που αγαπούν. Όλα αυτά, θα βασίζονται στην πανίσχυρη Unreal Engine".

Η περιγραφή αυτή παραπέμπει στην πρόσφατη συνεργασία της Epic με τη Lego. Το 2022, η Epic εξασφάλισε επένδυση της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων -η οποία μοιράστηκε μεταξύ της Sony και της KIRKBI, μια εταιρίας επενδύσεων της οποίας ηγείται η οικογένεια πίσω από τη LEGO- που οδήγησε στην κυκλοφορία του παιχνιδιού επιβίωσης Lego Fortnite στις αρχές του χρόνου. Η κυκλοφορία αυτή αποτέλεσε μέρος μιας νέας εποχής για το Fortnite, καθώς η Epic καταβάλει προσπάθεια να διευρύνει το παιχνίδι πέρα από το πλαίσιο των αρχικών του καταβολών, μετατρέποντάς το σε πλατφόρμα για άλλου είδους παιχνίδια και εμπειρίες. Η κυκλοφορία του Lego Fortnite συνδυάστηκε με το Fortnite Festival (ένα μουσικό παιχνίδι από τους δημιουργούς του Rock Band) και το Rocker Racing (παιχνίδι αγώνων ταχύτητας, από τους δημιουργούς του Rocket League).

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Disney και της Epic, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χαρακτήρων από το Star Wars, τη Marvel και άλλους κόσμους της Disney έχει κάνει την εμφάνισή του στο Fortnite. 

Η Epic έχει υποστηρίξει δυναμικά τη δημιουργία ενός μετασύμπαντος, αν και η Disney πρόσφατα φάνηκε να περιορίζει τις προσπάθειές της σε αυτό το κομμάτι, καθώς πέρυσι προχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων στη διεύθυνση που ασχολούταν αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι. Υπενθυμίζεται ότι και η Epic προχώρησε πρόσφατα σε μεγάλο αριθμό απολύσεων, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στο 16% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παραμένει άγνωστο το πότε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του αυτός ο νέος κόσμος, πάντως η συνεργασία αυτή οδήγησε ήδη σε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση: το Rocket League, που λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο της Epic, πρόκειται να λάβει ενημέρωση που θα προσθέτει υλικό από το Mandalorian, ανάμεσά τους και έναν Γκρόγκου που θα κάθεται πάνω στα αυτοκίνητα.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2