Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα του προσώπου του Luke Skywalker που δημιουργήθηκε σε υπολογιστή (CGI) για τις ανάγκες της σειράς The Mandalorian ενώ κάποιοι επιχείρησαν ακόμα και να διορθώσουν τη σκηνή χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και προγράμματα.

Ένας μάλιστα από τους fans της σειράς που επιχείρησε να βελτιώσει το αποτέλεσμα έκανε τόσο καλή δουλειά, που η Lucasfilm τον προσέλαβε για να την βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις και να διασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα όταν χρησιμοποιούνται οπτικά εφέ προσώπου ή εφέ αντι-γήρανσης.

Ο fan της σειράς ήταν ένας YouTuber γνωστός ως Shamook, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία deepfake για να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της χρήσης CG όταν επιχειρείται η προσθήκη χαρακτήρων σε κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ηθοποιού.

Στα σχόλια ενός βίντεο, όπου ο YouTuber αντικατέστησε τον Christian Bale με τον Robert Pattinson ως Batman στην ταινία του Christopher Nolan, ο Shamook έγραψε ότι προσελήφθη από την Lucasfilm/ Industrial Light & Magic (ILM) πριν από μερικούς μήνες. Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος του στην εταιρεία δήλωσε ότι ο επίσημος τίτλος της θέσεις του είναι «Senior Facial Capture Artist».

Το στούντιο μάλιστα επιβεβαίωσε την πρόσληψη στο IndieWire, λέγοντας ότι είναι πάντα σε αναζήτηση ταλαντούχων καλλιτεχνών. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:  «Τα τελευταία χρόνια η ILM επενδύει τόσο στη μηχανική εκμάθηση όσο και στην τεχνητή νοημοσύνη ως μέσα για να παράγει συναρπαστικά οπτικά εφέ και είναι εξαιρετικό να βλέπουμε με πόση ορμή αναπτύσσεται ο χώρος καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία».

Πέρα από τη χρήση τεχνολογίας deepfake για την ψηφιακή έκδοση του Luke στη σειρά The Mandalorian, o Shamook επίσης χρησιμοποίησε deepfake τεχνολογία για τους χαρακτήρες Tarkin και Leia στη ταινία Rogue One. Το αποτέλεσμα δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις απολύτως ρεαλιστικό στα βίντεο του Shamook ωστόσο στην περίπτωση του Luke έκανε εξαιρετική δουλειά. Υποθέτουμε ότι η Lucasfilm θα αξιοποιήσει το ταλέντο και την τεχνογνωσία του για να βεβαιωθεί ότι τα πρόσωπα CG σε επερχόμενες ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές θα είναι ρεαλιστικά και δεν θα προκαλούν αντιδράσεις.

  • Like 5
  • Confused 1