Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα της επερχόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας streaming της Disney που επιθυμεί να ανταγωνιστεί το Netflix, μία νέα φήμη που ξεκίνησε από την ιστοσελίδα Variety την θέλει να έχει «πολύ περιεχόμενο από την Marvel».

Η ιστοσελίδα Variety υποστηρίζει ότι η Disney έχει τα ίδια σχέδια για το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel με αυτά που αποκάλυψε για το Star Wars: αρκετές «spin-off» τηλεοπτικές σειρές.

Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι κάθε σειρά ή σόου θα επικεντρώνεται στις περιπέτειες ενός υπερήρωα (π.χ του Loki ή της Scarlet Witch) από το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel – περιπέτειες που θα μπορούσαν να είναι ανεξάρτητες αλλά όχι και ασύνδετες από το «σύμπαν» της Marvel. Μάλιστα, στις σειρές, που θα μπορούσαν να αποτελούνται από έξι έως και οκτώ επεισόδια, θα παίζουν οι ίδιοι ηθοποιοί που γνωρίζουμε από τις κινηματογραφικές ταινίες, όπως για παράδειγμα είναι οι Tom Hiddleston και Elizabeth Olsen. Ενδεχομένως τους υπερήρωες να μην ενσαρκώνουν όμως τα πρωτοκλασάτα ονόματα που είχαν τις δικές τους ταινίες μέχρι σήμερα, αλλά νέοι ηθοποιοί που θα «στελεχώσουν» την «επόμενη φάση» της Marvel Studios υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της εταιρείας, Kevin Feige.

Τα «μπάτζετ» θα είναι επίσης αρκετά μεγάλα, καθώς στην αργοπορημένη προσπάθεια της Disney για να ανταγωνιστεί το Netflix, την Amazon και άλλες υπηρεσίες, σκοπεύει να ξοδέψει μεγάλα ποσά –π.χ έως και $100 εκατομμύρια για τη σειρά Star Wars του Jon Favreau- ενώ παράλληλα σχεδιάζει να χρεώνει λιγότερα για κάθε συνδρομή από ότι το Netflix όταν θα λανσαριστεί το 2019.

Engadget